مطالعه اثر نانومواد در حذف آلاینده های فورانون هالوژنه به عنوان محصولات جانبی گندزدایی از آب آشامیدنی: مطالعه تیوری و تجربی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین سمینار ملی شیمی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCEI08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب باغبان

آزمایشگاه مرجع و دفتر کنترل کیفیت آب و فاضلاب استان تهران،تهران، ایران. دانشکده شیمی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران.

فاطمه هوشمند

آزمایشگاه مرجع و دفتر کنترل کیفیت آب و فاضلاب استان تهران،تهران، ایران. دانشکده داروسازی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی محمدی

دانشکده شیمی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

حمیده نکودری

آزمایشگاه مرجع و دفتر کنترل کیفیت آب و فاضلاب استان تهران،تهران، ایران.

چکیده

در فرآیند گندزدایی با کلر از آب آشامیدنی، کلر با مواد طبیعی آلیNOM و یون برم واکنش میدهد و محصولات جانبی گندزدایی را تولید میکند. هالو فورانون ها از محصولات جانبی گندزدایی آب آشامیدنی با کلرزنی هستند که دارای سمیت بالایی هستند. به دلیل ماهیت شیمیایی خاص این مواد شناسایی و حذف این مواد در محیط آبی با مشکلات عدیدهای روبروست. در این تحقیق بهره وری تخریب MX. 3-کلرو 4 دی کلرو متیل 5 هیدروکسی 2 فورانون استفاده از سه نانوذره مختلف : اکسید گرافین کاهش یافته، نانوذرات کیتوسان و گرافداین با استفاده از روشهای تیوری و آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت . محاسبات مکانیک کوانتومی به منظور تایید محاسبات تجربی مورد استفاده قرار گرفت. محاسبات مکانیک کوانتومی و نیز مقدار MX شناسایی شده از ستون گروماتوگرافی گازی با آشکارساز یونی تاثیر نانو مواد مورد مطالعه در حذف آلایندهMX را تایید میکند. از میان نانوذرات مورد مطالعه گرافداین بیشترین بازدهی را به منظور حذف MX از محیط نشان میدهد.در مورد اکسید گرافین کاهش یافته با وجود ایجاد پیوند قویتر با در مقایسه با دو نانو ذره دیگر با آلاینده، در ستون کروماتوگرافی مقدار بیشتری از این ماده را میتوان شناسایی کرد

کلیدواژه ها

فورانون هالوژنهMX - اکسید گرافین کاهش یافته، کیتوسان، گرافداین، نظریه تابعی دانسیته، کروماتوگرافی گازی با آشکارساز اتمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.