بررسی و مبارزه با تامین مالی تروریسم در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE03_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار پاشازانوسی

فارغ التحصیل کارشناسی حقوق دانشگاه آزادچالوس

روناک آقابابایی پور

ارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، مدرس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد چالوس، ایران

الهه صالحی

فارغ التحصیل کارشناسی حقوق دانشگاه آزادچالوس

چکیده

گسترش اقدامات تروریستی در دهه های اخیر این پدیده را به یکی از معضلات جامعه بین المللی تبدیل نموده است. از اوایل دهه 70 میلادی که مقابله با تروریسم در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت تاکنون مفهوم، ماهیت و تعریف تروریسم از مباحث با اهمیت محسوب می شده است. لکن تابعان حقوق بین الملل، به دلیل انگیزه های گوناگون و اغلب سیاسی مرتکبان اقدامات تروریستی، به درک مشترکی از مفهوم تروریسم نرسیدند. با این حال بر شمار اعمال تروریستی که تهدیدی جدی علیه حیات و امنیت انسان ها محسوب می شدند به نحو قابل ملاحظه ای افزوده می شد. لذا پیشگیری و سرکوب تروریسم با رویکرد مصداقی پیگیری شد و در این راستا کنوانسیون های متعددی به تصویب رسید که مهم ترین اقدامات تروریستی را جرم انگاری کردند. البته مصادیق تروریسم بسیار متنوع است و محدود به موارد مذکور در این کنوانسیون ها نمی شود و به همین دلیل مقابله همه جانبه با آن تلاش بیشتری را می طلبد. در حقوق ایران تروریسم مورد توجه قانونگذار کیفری واقع نشده و جرم انگاری نگردیده است. عنوان مجرمانه محاربه که معمولا مشابه تروریسم تلقی می گردد، تنها برخی از انواع تروریسم را شامل می شود و بنابراین تصویب قوانین کارآمد جهت مقابله با تروریسم کاملا ضروری است. در تحقیق حاضر تعداد قابل توجهی از کتاب ها و پایان نامه های ارزشمند موجود مورد مطالعه و استناد قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

تروریسم، اقدامات تروریستی، نهضت های آزادی بخش، محاربه، جرم انگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.