سر و صدا و ارتعاش در چرخدنده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE03_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جلیلی راثی

کارشناسی ارشدمکانیک ساخت و تولید

چکیده

لرزش پدیده ای است که معمولا هنگامی که مسیله صدای حاصل از درگیری چرخدنده ها مد نظر قرار می گیرد مطرح می شود.این پدیده که بر اثر درگیر شدن دندانه های یک چرخدنده مخروطی و یا هیپوییدی در جریان کار یک مکانیزم متحرک می تواند بوجود آید ، باعث تولید صدا و آزار و اذیت مشتری شده و یکی از پارامتر های مهم و حساس برای سنجش کیفیت محصولات تولید کنندگان خودرو های سواری دارای اکسل عقب بوده و هست. این تحقیق بحثی در باره ماهیت لرزش و پارامتر هایی که روی آن تاثیر می گذارند را دارد .همچنین در این تحقیق روشهایی که جهت آنالیز لرزش تولید شده توسط چرخدنده ها در جریان ساخت و هنگام کار روی خودرو، ارایه شده است را مطرح می نماید.در این تحقیق انجام شده علت نیاز به کاهش صدای چرخدنده های اسپیرال و هیپویید تاکید رایج و شایع بر ایجاد محیطی ساکت و آرامی باشد که بسیاری از تولید کنندگان خودرو های سواری را براین فعالیت و تکاپو واداشته، تا برای کاهش مقدار صدای حاصل از خودرو و اکسل و مطالعه و تحقیق بر روی برنامه های اجرایی آن متعهد شوند.اگر چه صدای چرخدنده ها از نظر دامنه از صدای کلی خودرو ، پایین تر است ولی در اکثر موارد صدای نسبتا واضح و نافذ آن آنرا مبدل به یکی از آزار دهنده ترین صدا های خودرو می سازد. از این رو تولید کنندگان خودرو های سواری با انجام مطالعات و آزمایشات فراوان به دنبال روشهایی برای اندازه گیری و یافتن علل ریشه ای تولید صدا بوده اند و در این راه به نتایج ارزنده ای نیز دست یافته اند.مکانیزم تولید صدا توسط یک چرخدنده بیشتر چرخدنده هایی که برای انتقال قدرت استفاده می شوند، در یک محفظه مخصوص نصب می گردند . بنا بر این یا نباید صدایی بگوش برسد و یا حد اقل می بایست صدای خیلی کمی به گوش برسد.

کلیدواژه ها

لرزش، هیپویید، چرخدنده، صدا، دیفرانسیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.