بررسی شاخص پیچانرودی و علل ایجاد پیچش ها در زیرحوضه میانرود(رودخانه لادیز) - جنوب شرق زاهدان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICRSIE03_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 461
نویسندگان
کارشناس ارشد زمین شناسی، باشگاه پژوهشگران جوان
چکیده
حوضه آبریز رودخانه لادیز در جنوب شرق ایران و در فاصله 80 کیلومتری جنوب شرقی زاهدان واقع شده است. زیرحوضه میانرود مهمترین زیرحوضه این رودخانه است که بدلیل دارا بودن پیچش های مآندری فراوان و اهمیت آن از لحاظ تامین آب مصرفی در منطقه لادیز مورد بررسی قرار گرفته است. جهت بررسی شاخص پیچانرودی و علل ایجاد پیچش ها در زیرحوضه میانرود، از نقشه زمین شناسی، تصاویر ماهواره گوگل ارث و مشاهدات صحرایی منطقه استفاده شده است. همچنین با استفاده از نرم افزار Arc Gis و فرمول شاخص پیچانرودی(سینوسی یا ضریب پیچشی)، ویژگی های مورفولوژی رودخانه از نظر پیچانرودی و عوامل ایجاد کننده پیچش ها بررسی گردید.بررسی ها نشان داد بخشی از مسیر زیرحوضه میانرود که در محدوده کوهستانی قرار دارد دارای پیچش (مآندر) زیادی است که در واقع همان مآندرهای محاطی هستند که بر اثر بالا آمدگی ناشی از جوان شدگی و فعالیت بالای منطقه بوجود آمده اند. به دلیل افزایش شدت فرسایش در این زیرحوضه نسبت به سایر زیرحوضه های رودخانه لادیز ، مآندرهای این منطقه بیشتر می باشد و بجز 8 ناحیه دارای پیچش مشخص، سایر نواحی زیرحوضه میانرود دارای مسیر تقریبا مستقیمی هستند که در دشتی که غالب رسوبات آن آبرفتی می باشند جریان دارند.همچنین میانگین شاخص پیتز برای زیرحوضه میانرود برابر با ضریب پیچشی 50/1 محاسبه شد، بنابراین رودخانه از نوع پیچانرودی است.کلیدواژه ها
میانرود،لادیز، مآندر، پیچانرودی، Gisمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.