بررسی فرسایش بستر رودخانه با استفاده از Fluvial-12 و HEC-RAS
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
- کد COI اختصاصی: IREC10_343
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
کارشناس ارشد سازه های آبی، مدیر امور منابع آب شهرستان خرم آباد (لرستان)
چکیده
برداشت مصالح از رودخانه ها عموما موجب ایجاد حفره ها و حوضچه های بزرگی در مسیر جریان رودخانه می گردد. وجود این حوضچه ها به افزایش عمق جریان ورودی و کاهش سریع سرعت آن می انجامد. با کاهش سرعت، بخشی از رسوبات در حال حمل جریان در این حوضچه ها ترسیب می نماید و لذا رسوبات جریان خروجی از حوضچه حفاری شده بسیار کمتر از ظرفیت حمل رسوب جریان رودخانه می باشد. این امر موجب بهم خوردن تعادل و توازن عمومی رودخانه گشته و پارامترهای مختلف هیدرولیکی آن نظیر عمق جریان، شیب بستر و جریان و بار رسوبی جریان دستخوش تغییر خواهد شد. در این تحقیق با استفاده از نرم افزارهای HEC-RAS و FLUVIAL-12، تغییرات بستر و نیز فرسایش کناری رودخانه خرم آباد با معادلات مختلف رسوب بررسی گردید. نتایج این بررسی نشان می دهد در تغییر شکل بستر بیشترین تغییرات نسبت به بستر موجود از معادلات انتقال رسوب میرپیتر مولر و گراف و کمترین تغییرات مربوط به معادلات یانگ و انگلند و هانسون می باشد. همچنین مشخص گردید که در بازه های که مصالح بستر به علت تخلیه نخاله های ساختمانی و کارگاهی از نوع درشت دانه می باشد، رودخانه تمامی انرژی خود را صرف فرسایش کناره ها نموده و باعث تعریض بیش از پیش رودخانه می گردد.کلیدواژه ها
فرسایش بستر، برداشت مصالح رودخانه ای، رودخانه خرم آباد، HEC-RAS، FLUVIAL-12مقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.