چمن‌شور Aehuropus littoralis (L)Trin. Ex گونه‌ای مناسب جهت تولید علوفه با استفاده از آبهای نامتعارف در شرایط خشکسالی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن
  • کد COI اختصاصی: NSDEM02_427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اسماعیلی شریف

عضو هیئت علمی

حسن مداح عارفی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

مرتضی خداقلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

زرین تاج بردبار

کارشناس ارشد

چکیده

گونه گیاهی چمن شور با نام علمی Aeluropus littoralis در اراضی باتلاقی شور و قلیایی با غلظت املاح زیاد و خاک شور( Ec بیش از 30 میلی موس بر سانتی متر) و آب تحت الارض بالا (1/2 تا 2 متری سطح خاک) رشد می کند. با توجه به بحران خشکسالی در سالهای اخیر، ضرورت استفاده از آبهای غیر متعارف در تولید علوفه دیم اهمیت بیشتری دارد این گیاه گونه ای مناسب جهت ایجاد چراگاه در شرایط محدودیت آب میباشد. از سال 1384 تا 1386 کیفیت بذر و خصوصیات رویشگاهی چمن شور در استان اصفهان بررسی گردید. مناطق اقلیمی پراکنش در استان اغلب به صورت چمنزار در اراضی شور و مرطوب قسمت های آبگیر تالاب گاو خونی و چاله های داخلی نواحی رویشی استپی استان مانند کاشان ، دشت شمال گلپایگان و موته میروید. براساس نقاط جمع آوری اکسشن های چمن شور که در نقشه 1/25000 کوچک شده استان ارائه شده، این گونه مساحت کمی از مراتع استان( کمتر از 500 هزار هکتار) را اشغال کرده است. با توجه به رویشگاههای تقریباً مسطح و با شیب بسیار ملایم این گیاه در اراضی باتلاقی شور و قلیایی باشوری خاک ( EC بیش از 30 میلی موس بر سانتی متر) و غلظت املاح زیاد، آب تحت الارض بالا و شور (1/2 تا 2 متری سطح خاک) ، این گونه از گیاهانی است که قادر به رشد در محیط بسیار شور می باشد. نتایج آزمایشگاه تکنولوژی بذر نشان میدهد که پیش تیمار مناسب جوانه زنی چمن شور Presoak همراه با GA3 میباشد.دمای ژرمیناتور 30ºC مناسب است. وزن هزار دانه 0/09 گرم ، درصد خلوص 96% و قوه نامیه 98% است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.