عوامل بحرانی در شکست سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تکنیک های مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MNGTEC02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع-صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسیان

چکیده

سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی یکی از مهمترین دستاوردهای توسعه فناوری اطلاعات در دهه های گذشته می باشد.از زمانیکه سیستم های ERP پتانسیل بالای خود را در دستیابی سازمان ها به منافع پایدار نشان داده اند، پیاده سازی و اجرای آنها روز به روز در سازمان های تجاری جهت رقابت در بازار شدیدا رقابتی امروز افزایش یافته است. پیاده سازی این سیستم ها هزینه بر بوده و بنا بر اعلام موسسه پانوراما در سال 2016 ، سازمان ها 6/5% از درآمد سالیانه خود را در خصوص صرف کرده اند . از طرفی زمان اجرایی این پروژه ها بین 18 تا 24 ماه تخمین زده شده است. لذا این پروژه ها چه به لحاظ هزینه و چه به لحاظ زمان ، سازمان ها را با چالش جدی در انتخاب و پیاده سازی آن مواجه می کند اما چاره ای جز انتخاب آن ندارند. آنچه به مراتب برای سازمان ها خطر آفرین و جبران ناپذیر خواهد بود ، شکست در پیاده سازی و اجرای این سیستم ها بوده که در مواردی تا پنج برابر هزینه پیاده سازی ضرر و زیان متوجه سازمان ها شده است.از همین رو شناسایی عوامل کلیدی و بحرانی شکست این پروژه ها بسیار حیاتی و ضروری است تا با استفاده از تجربیات گذشته و پیش بینی شرایط آینده بازار رقابتی ، سازمان ها چه به لحاظ سرمایه های فنی و چه به لحاظ سرمایه های انسانی ، آماده پذیرش پیاده سازی این سیستم ها باشند. در این مقاله سعی شده است با مرور ادبیات گذشته دلایل کلیدی شکست در پروژه های ERP طبقه بندی و رتبه بندی گردد. نکته قابل توجه این است که در بیشتر تحقیقات انجام شده چه در ایران و چه در خارج از ایران ، دلایل مرتبط با سرمایه های انسانی اعم از مدیران ، کاربران و کارکنان بسیار تاثیرگذارتر از دلایل سرمایه های فنی از قبیل زیرساخت ها ، مشاوران ، فروشندگان و ... بوده است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)، عوامل بحرانی شکست (CFFs)، نمودار استخوان ماهی، مدیریت تغییرات، مهندسی مجدد فرآیندهای تجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.