مطالعات تطبیقی برنامه ریزی درسی چند پایه در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم اجتماعی،تربیتی علوم انسانی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: SEPCONF01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا محمدی

دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی (پردیس فاطمه الزهرا)

چکیده

هدف تحقیق حاضر مطالعه تطبیقی برنامه ریزی درسی مدارس چندپایه در ایران و جهان و مقایسه ی آمار کلاس های چند پایه در ایران و جهان و نیز علت موفقیت کشورهای دیگر در آموزش چندپایه می باشد. تحقیق به شیوه کتابخانه ای انجام شده است. باید این واقعیت را بپذیریم که کلاس های چند پایه محاسن و معایبی دارد ولی در اکثر سیستم های آموزشی دنیا رواج دارد و شمار کلاس های چندپایه در حال افزایش است. شاید به این دلیل که آنها به محاسن اینگونه سیستم پی برده اند و سعی کرده اند موانع ها را از میان بردارند. لیوناردکلارک: اگر بتوانید کلاس درس چندپایه را به گونه ای سازمان دهید که جالب توجه باشد و دانش آموزان به راحتی بتوانند درآن فعالیت کنند، چنین کلاسی به مراتب بیشتر از کلاس های سنتی به موفقیت می انجامد. دیگر کشورها به این نتیجه رسیده اند و به صورت هدفمند بر تعداد کلاس های چندپایه افزوده اند ولی متاسفانه در کشور از سر ناچاری به این کلاس ها روی آورده اند. برخلاف رویکرد تحقیق های داخلی، پژوهش های انجام شده در خارج از کشور ، بیشتر بر سنجش آثار فعالیت های آموزشی و یادگیری و تعامل های دانش آموزان در کلاس های چندپایه بر همدیگر تمرکز داشته اند؛ ولی در ایران معدود مطالعاتی در این راستا می باشد مثل پژوهش مددی امامزاده، کدیور و نوابی نژاد باشد که به مقایسه مهارت های اجتماعی ، عزت نفس و پیشرفت درسی میان دانش آموزان ( دختر و پسر) کلاس های چندپایه و عادی در دوره ابتدایی پرداخته و نتیجه می گیرد که دانش آموزان کلاس های چند پایه از حیث متغیرهای مورد نظر از میانگین تحصیلی بالاتر و عملکردی بهتر نسبت به دانش آموزان کلاس های تک پایه ای بهره مند بوده اند.

کلیدواژه ها

کلاس چند پایه، ایران، جهان، تجربیات جهانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.