بررسی ارث زوجه از اموال غیرمنقول در فقه و حقوق ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم اجتماعی،تربیتی علوم انسانی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: SEPCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا میرمحمدصادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه، اصفهان، ایران

عباسعلی صالحی

استادیار، عضو هییت علمی دانشگاه شهرکرد

چکیده

یکی از تحولات حقوقی در قانون ارث، موضوع ارث زوجه از اموال غیر منقول است که طی این اصلاحات قانونی، تصرفاتی در قانون جدید لحاظ گردید به طوری که در قانون سابق، زوجه از اموال منقول، ابنیه و اشجار ارث می برد لکن در قانون جدید (مواد 946 و 949 ) از قیمت اموال غیرمنقول دارای حق ارث گردید ولی همچنان در صورت عدم امتناع ورثه از پرداخت قیمت از عین آن محروم می باشد و همچنین تفکیکی میان مصداق ارث زوجه دارای فرزند و بدون فرزند انجام نگرفته است. سوال اصلی این تحقیق مبتنی بر تفاوت سهم الارث زوجه دارای فرزند و بدون فرزند می باشد.از آنجایی که خانواده بنیادین ترین واحد جامعه و مادر باعث رشد و تکامل افراد این کانون می باشد در جهت رفاه حال مادران و رفع نیازهای ضروری آنها با توجه به شرایط اقتصادی امروزه و افزون بودن ارزش عین زمین نسبت به قیمت آن و اینکه زندگی امروزه دیگر به سبک قبیله ای نیست که نگران وارد شدن بیگانه ای در آن باشیم و با وجود روایات و نظریات موافق فقها بر ارث بری زوجه دارای فرزند و نظر برخی از حقوقدانان مبتی بر این که زوجه دارای فرزند به اعتبار آن که فرزندش از افراد خانواده است جزو خانواده محسوب می گردد و نمی توانسته از خانواده خارج شود و همچنین بنابر فقه که اصل بر ارث بری زوجه است قانون گذار لااقل میان زوجه دارای فرزند و بدون فرزند تفاوتی قایل شده و زوجه دارای فرزند از کل ماترک ارث ببرد.

کلیدواژه ها

میراث زوجه، اموال غیرمنقول (عقار)، اموال منقول، زوجه دارای فرزند و زوجه بدون فرزند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.