اثرات کم آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد محصول و کارآئی مصرف آب زردآلو

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن
  • کد COI اختصاصی: NSDEM02_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه رضوی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

عزیز مجیدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

لطفعلی ناصری

استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

حیدر طایفه رضایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

چکیده

آزمایشگاه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار در سه تکرار به مدت سه سال مورد اجرا قرار گرفت و تیمارهای مورد به شرح زیر بودند: I1 = انجام آبیاری در کلیه مراحل رشد با مقدار 75% تبخیر از تشت کلاس A. I2 = انجام آبیاری به مقدار 50% تبخیر از تشت کلاس A تا مرحله سخت شدن هسته و 75% تا برداشت و سپس به مقدار 50% تبخیر تا پایان فصل رشد. I3 = انجام آبیاری به مقدار 75% تبخیر از تشت کلاس A تا مرحله سخت شدن هسته و 100% تا 10 روز قبل از برداشت و سپس قطع آبیاری و ادامه آبیاری پس از برداشت به مقدار 75% تبخیر تا پایان فصل رشد. I4 = انجام آبیاری به مقدار 75% تبخیر از تشت کلاس A تا مرحله سخت شدن هسته و 100% تا 10 روز قبل از برداشت و سپس قطع آبیاری و ادامه آبیاری پس از برداشت به مقدار 50% تبخیر تا پایان فصل رشد. I5 = انجام آبیاری به مقدار 75% تبخیر از تشت کلاس A تا برداشت و سپس به مقدار 50% تبخیر تا پایان فصل رشد. طبق نتایج، اثر تیمار مقدار آب آبیاری بر روی عملکرد و کارایی مصرف آب در سظح 1% معنی دار بوده طوری که تیمار I2 دارای عملکرد و کارایی مصرف آب بالاتری بوده و نسبت به سایر تیمارها در کلاس بالاتری قرار دارد.حداکثردرصد قند از تیمار I4 به مقدار 28/6 درصد حاصل شده است.

کلیدواژه ها

زردآلو، کم آبیاری، عملکرد، کارآئی مصرف آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.