حفاظت از محیط زیست در آموزه های اسلامی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON08_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور مهریز
کارشناس ارشد جامعه شناسی
کارشناس ارشد جامعه شناسی
چکیده
بشر برای ادامه حیات نیاز به محیطی سالم و بدون آلودگی دارد. این نعمت را خداوند در اختیار انسان قرار داده است اما انسان با طرح اندیشه های مبتنی بر رشد مداوم اقدام به استفاده بی رویه از منابع زیست محیطی کرده و باعث آسیب رساندن به منابع زیست محیط و گاهی تخریب آن شده است. در خصوص منشا بحران های زیست محیطی ایجاد شده دو دیدگاه عمده وجود دارد؛ برخی بحران ایجاد شده را ناشی از فاصله گرفتن و دوری از آموزه های دینی دانسته و راه حل آن را گسترش اخلاق و آموزه های دینی و نگاه قدسی به طبیعت می دانند. عده ای دیگر با نگرشی متفاوت مشکل را ناشی از آموزه و اصول مستفاد از دین می دانند. هدف این مقاله بررسی علل بی توجهی تمدن معاصر به جنبه های معنوی محیط زیست است. علاوه بر آن نقش دین در سیاست های محیطی و لزوم شناخت هرچه بیشتر آن در کنترل و حل بحران های محیطی را از طریق تبیین رابطه انسان محیط مورد توجه قرار می دهد. در جوامع اسلامی به واسطه نفوذ فرهنگ غرب و ارزش نهادن بر پیشرفت های مادی فلسفه زندگی منبعث از تفکر و جهان بینی اسلامی به سستی گراییده است؛ بنابراین نیاز به شناخت ارزش های غنی اسلام و تجدید تفکر دینی باید مورد توجه خاص آحاد جامعه قرار گیرد.کلیدواژه ها
محیط زیست، اسلام، دینمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.