مدل سازی ترمودینامیکی رفتار فازی هیدروکربن های مخازن گاز میعانی حاوی متانول با استفاده از معادله تجمعی CPA

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF04_373
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود کریمی

مهندسی نفت، واحد بین الملل، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمدجواد امانی

استادیار بخش مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

مطالعه رفتار گاز میعانی امری ضروری در ارزیابی عملکرد تولید از میادین گاز میعانی است. نتایج رفتار فازی مخلوطهای هیدروکربن -الکل-آب نقش مهمی در تفسیر نتایج موفق رفتار متانول در پاک کردن بلوک های ناحیه اطراف چاه دارد.الکل ها از مواد رایج شیمیایی وگران قیمت در صنایع نفت و گاز هستند و اغلب در نرخ بالایی تزریق می شوند. به دلایلزیست محیطی و اقتصادی تزریق الکل بیشتر از میزان مورد نیاز برای جلوگیری از تشکیل میعانات مطلوب نخواهد بود. بههمین دلیل استفاده از یک پیش بینی کننده در تعیین نرخ و یا مقدار صحیح حلالیت الکل ها در ترکیبات هیدروکربوریضرورت پیدا می کند ، استفاده از معادلات حالت می تواند باعث سهولت در انجام این کار شود. تعیین نرخ صحیح تزریقمستلزم آن است که مقدار دقیق الکل به فازهای گازی یا میعانی به نحو صحیحی مشخص گردد، تا از اتلاف آن حداکثرجلوگیری به عمل آید. در این پژوهش، به بررسی رفتار فازی سیالات مخزن گاز میعانی با استفاده از معادله حالت CPAپرداخته می شود و تاثیرات آب ، متانول بر روی این سیستم ها مدل سازی می شود. به منظور بررسی تاثیرات آب ، متانولبر رفتار فازی سیالات مخازن گاز میعانی از دو مخلوط هیدروکربنی با چهار جزء به عنوان نماینده سیالات مخازن هیدروکربنیاستفاده شد. مدل سازی منحنی های میعانات خروجی ، درصد حجمی دو فاز آبی و مایع هیدروکربنی در محدوده ی وسیعفشاری و دمایی برای زمانی که این مخلوط هیدروکربنی حاوی مقدار مشخصی متانول ، آب باشد، انجام و با نتایج آزمایشگاهیموجود مورد مقایسه قرار گرفت. به منظور تطابق نتایج مدل سازی و نتایج تجربی، پارامترهای برهمکنش دوتایی بین ترکیباتمورد بهینه سازی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

معادله حالت CPA، رفتار فازی ، مخازن گاز میعانی ، حلالیت الکل ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.