کاربرد معماری خورشیدی ایستا در ساختمانهای مسکونی به منظور کاهش مصرف انرژیهای تجدید ناپذیر

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش عمران معماری و شهرسازی کرمان
  • کد COI اختصاصی: CAUCK_30
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاله صابرنژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

پیشنهاد این طرح تحقیقاتی این است که از بین شش دسته سامانه ایستای خورشیدی انواع مناسب آنرا که می‌تواندکارآیی بیشتری در خانه های مسکونی داشته باشد، انتخاب و برای طراحی در ساختمانهای مسکونی شهر کرمان معرفی نماید. در این تحقیق ابتدا کلیاتی در زمینة منابع انرژی مطرح گشته و سپس مطالعه‌ای بر روی شش نوع سامانة خورشیدی ایستا که در حال حاضر در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند، انجام می‌شود. سپس فرضیة کاربرد این سامانه ها در ساختمانهای مسکونی بعنوان موضوع اصلی این تحقیق مطرح می‌گردد. با توجه با مطالعات اقلیمی انجام شده در این طرح شهر کرمان بعنوان یک مکان مناسب برای طراحی خورشیدی انتخاب می‌شود. بنابراین برای اثبات یا رد فرضیة مطرح شده یک پلان مسکونی نمونه واقع دراین شهر طراحی گشته وسپس سامانه های ایستای مناسب و پیشنهادی برای پلان مذکور در طرح موجود قرار می‌گیرند تا بتوان برای آزمون فرضیة طرح سنجش لازم را انجام داد. در این مرحله سامانه‌های بکار گرفته شده از نظر برآورد مقدار انرژی گرمایشی حاصله برای ساختمان نمونه، مورد ارزیابی و محاسبه قرار گرفته تا بتوان میزان انرژی صرفه جویی شده در اثر کاربرد این سامانه ها در ساختمان نمونه را، مشخص کرد. ارزیابی موجود بوسیلة محاسبات تحلیلی کاملی صورت می‌گیردکه این محاسبات براساس روش LCR که یک روش رایج و مطرح برای محاسبات سامانه‌های ایستا در محافل علمی جهان بشمار می‌آید، انجام می‌شود. در محاسبات انجام یافته مقدار دقیق انرژی صرفه جویی شدة سالانه در مقایسه با انرژی کل مصرفی ساختمان در حالت عادی قرار می‌گیرد تا بتوان به نتیجة نهایی هدف مطرح شده درتحقیق دست یافت.

کلیدواژه ها

سامانة خورشیدی ایستا، محاسبات، ساختمانهای مسکونی، کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.