بررسی وضعیت آسیب پذیری کاربری های مهم شهر دزفول در برابر زلزله

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شجاعیان

عضو هییت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز،ایران، اهواز

نجمه حمید

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

مریم اسماعیل وندی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

فرشته شیخ دره نی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

چکیده

این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و روش بررسی آن توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی هایمیدانی است. اطلاعات میدانی به روش مشاهده و مصاحبه و با ابزار پرسشنامه گردآوری می شود؛ و با استفاده از روش دلفیادغام گردیدند. پس از استخراج کاربری ها، وزن کاربری ها با استفاده از مدل چند متغیره (AHP-FUSSY) بدست آمد؛ سپس اصول و معیارهای همجواری مدنظر استخراج و شناسایی می شود، و با استفاده از نرم افزار GIS ابزار Euclidean Distance از مجموع ابزارهای Distance نقشه های همجواری کاربری ها نسبت به گسل اصلی، فرعی و کانون زلزله (نقشه فواصل) طراحی شد. در مرحله ی بعد با استفاده از ابزار Fuzzy overly با گامای 9/0 از مجموع ابزارهای Analyst Tools spatial نقشه های فواصل همپوشانی شد. بنابراین تاثیرگذارترین عامل در وقوع زلزله گسل اصلی می باشد. نتایج نشان می دهند که کاربری های 4 گانه مهم شهر دزفول از نظر آسیب پذیری در برابر زلزله در وضعیت آسیب پذیری زیاد و خیلی زیادی هستند به طوری که بیشتر کاربری های اداری، مهمترین بیمارستان شهر بیش از نیمی از کاربری های مسکونی و کاربری های آموزشی به صورت پراکنده در پهنه خطر زلزله با آسیب پذیری خیلی زیاد و زیاد هستند.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری، کاربری های شهری، دزفول، زلزله، مدل AHP-FUSSY

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.