طراحی دانشکده هنر و معماری با رویکرد شفافیت و تداوم فضا در معماری ایرانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

محمدعلی زرافشانی

عضو هیات علمی گروه معماری، واحد اسلام آباد غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

دانشکده قلب نظام اطلاع رسانی و آموزش یک جامعه است؛ گردآورنده تلاش های آموزشی، فرهنگی، ادبی،علمی و فنی بشری است و با توجه به جایگاه محوری آن در تمدن کنونی شهرنشینی و در عین حال،حفظ میراث دیروز، نقشی فعال در شکل دادن به بسترهای آموزشی و فرهنگی هر جامعه ای دارد. در اینمیان، دانشکده هنر و معماری مکانی است که نمود هنر و صنعت بر پایه ی نظریات بنیادین معماریاست، این دانشکده، در برگیرنده افراد خلاق و با استعدادی از جامعه است که در راستای باورها، اعتقاداتو فرهنگ زمانه به تغییر جامعه به سوی فردای متعالی فعالیت دارند؛ از اینرو، طراحی ساختار فضایی ایندانشکده بر مبنای اصول بنیادین معماری ایرانی می تواند به ارتقای ابعاد فیزیکی و روانی کاربران کمککرده و همچنین در جهت احیای ارزشهای معماری کهن ایرانی، بر شفافیت و تداوم فضایی منطبق براصول معماری ایرانی تاکید نماید؛ از اینرو، پژوهش حاضر با روش کیفی و هدف کلی احیای هویت واصالت روح معماری ایرانی در طراحی یک دانشکده نوین معماری در شهر کرمانشاه که مهد تمدن و تاریخ سنتی ایرانی است پرداخت. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش توصیفی- تحلیلی و با فنپیمایشی انجام گرفت. بدین منظور، از طریق پیمایش داده ها، بررسی نمونه ها و مدارک کتابخانه ای به موضوع طراحی و رویکرد آن پرداخته شد که پس از بررسی تطبیقی یافته ها و نتایج داده ها به تحلیل کیفی و محتوایی و تفسیر یافته ها در حول موضوع اقدام گردید که در نهایت پس از ارزیابی، آنالیز و رویکرد به ایده های اولیه طرح و آلترناتیوها، بهینه ترین گزینه انتخاب و منجر به شکل گیری طرح نهایی شد.شد.

کلیدواژه ها

دانشکده هنر و معماری، شفافیت، تداوم فضا، معماری ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.