برنامه ریزی و تحلیل منطقه ای در بخش مرکزی شهرستان خدابنده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته دستواره

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

شیدا آزادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

یکی از مهمترین اهداف برنامه ریزی منطقه ای ایجادتعادل و تامین عدالت فضایی در مناطق و استان ها می باشد .شناختمنطقه موجود در بخش های گوناگون توسعه ومقایسه آن ها با یکدیگر بی شک یکی از اساسی ترین روش ها برای رسیدن بهتعادل، عدالت وتوسعه فضایی است برنامه ریزی منطقه ای و پیشرفت های علمی و همچنین خاصیت آینده نگری در آن، زمینهقابلیت های فراوانی را جهت توسعه عادلنه در سطح منطقه فراهم آورده است. از همین رو بسیاری از توسعه گران این مرز و بومراه برنامه ریزی منطقه ای را در پیش گرفته تا برابری برای همگان حاصل شود. در نوشته حاضر که تحلیلی بر برنامه ریزیفضایی در بخش مرکزی شهرستان خدابنده در استان زنجان می باشد، هدف بر آن است که با شناخت پتانسیل ها، ظرفیت ها ومحدودیت های بخش مرکزی شهرستان خدابنده در بخش های مختلف توسعه فضایی، به ارایه پیشنهادات بپردازد. روش تحقیقدر این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی و روش تحلیل اطلعات به دست آمده نیز با استفاده از مدل SWOT می باشد. تهیه نقشه با استفاده از آمارها با استفاده از نرم افزار GIS می باشد. خلصه نتایج به دست آمده نشان می دهد که دربخشمرکزی شهرستان خدابنده، در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، کالبدی و زیربنایی توسعه فضایی متوازنیشکل نگرفته است و این بخش قابلیت های فراوان جهت توسعه و مقابله با ضعف ها را دارد که راهبرد کلی اتخاذ شده برای اینبخش، راهبرد رقابتی با توجه به سایر بخش ها و شهرستان های رقیب در ابعاد متنوع توسعه است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، فضا، توسعه، تحلیل SWOT، رقابت، خدابنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.