مطالعه نقش عوامل موثر بر عدم استقلال بانک مرکزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در مدیریت، اقتصاد و حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEAH01_590
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا بالغی

کارشناس ارشد علوم سیاسی

چکیده

بحث استقلال بانک مرکزی از دیرباز در ادبیات و کتب بانکداری مطرح شده است. گرچه امروز درجه استقلال بانک های مرکزی ارتباط چندانی به مالکیت سهام آنها ندارد اما در واقع در هنگام تاسیس بانک های مرکزی و یا انتخاب یکی از بانک ها به عنوان بانک مرکزی با طرح این موضوع که سهام باید به طور کامل دولتی، نیمه دولتی و یا خصوصی باشد بحث بر سر استقلال بانک مرکزی شروع شده است. بانک مرکزی در تعیین اهداف اقتصادی مستقل است یعنی بانک مرکزی به تنهایی و مستقل از دولت به تعیین اهداف اقتصادی می پردازد. بر این اساس پژوهش حاضر با عنوان مطالعه نقش عوامل موثر بر عدم استقلال بانک مرکزی به بررسی نقش عوامل موثر بر عدم استقلال بانک مرکزی می پردازد. روش انجام پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که: استقلال بانک مرکزی امری ضروری است و جزو طبیعت و ذات وظایف و مسوولیت های بانک مرکزی درآمده است. قطعا بدون وجود استقلال و آزادی لازم، سیاست پولی مسیر اصلی خود را نخواهد داشت. این استقلال دارای محدودهای معین است و یک آزادی مطلق نیست؛ بلکه در چارچوب اهداف و برنامه های بلند مدت کشور برای رشد و توسعه اقتصادی باید باشد؛ بنابراین همکاری و تفاهم بین دولت و بانک مرکزی ازجمله ضروریات خواهد بود.

کلیدواژه ها

استقلال بانک مرکزی، اقتصاد، توسعه اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.