بررسی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات ادراک شده شهروندان در شهرداری زابل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در مدیریت، اقتصاد و حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEAH01_571
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز اکاتی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، دانشکده علوم انسانی، گروه مدیریت، زاهدان، ایران

عالمه کیخا

عضو هیات علمی دانشگاه زابل

چکیده

به دلیل تاثیر مثبت و مستقیم رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات ارایه شده، توجه به این گونه رفتارها می تواند یکی از راه های افزایش اثربخشی سازمان ها باشد و باتوجه به این که شهرداری یک سازمان خدماتی است توجه به رفتار شهروندی می تواند باعث ارتقا کیفیت خدمات شود. در ارتقا کیفیت خدمات بهتر است رفتار شهروندی سازمانی مورد بررسی قرار گیرد و عوامل موثر در ارتقای آن تقویت شود تا بدین طریق به درک ارباب رجوع از کیفیت خدمات ارایه شده کمک شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات در شهرداری زابل می باشد. روش تحقیق پژوهش حاضر از لحاظ نوع تحقیق کاربردی است و براساس چگونگی به دست آوردن داده های مورد نظر در زمره تحقیق توصیفی به شمار می رود و چون داده های مورد نظر از طریق نمونه گیری از جامعه، برای بررسی توزیع ویژگی های جامعه آماری انجام می شود این تحقیق از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارمندان شهرداری زابل در سال 1394 بوده است که تعداد آنها 230 نفر می باشد و نمونه آماری براساس جدول مورگان تعداد 152 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوسکی ( 1996 ) و پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات سروکوآل ( 1998 ) می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی ( جدول فراوانی، درصدها، نمودار، میانگین، مد، نما و شاخص های پراکندگی همچون انحراف معیار و واریانس ) و آمار استنباطی ( آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و روش معادلات ساختاری ) با بهره گیری از نرم افزار spss19 و AMOS استفاده شد. براساس نتایج رگرسیون گام به گام، رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات در شهرداری زابل تاثیر دارد. شهرداری ها می توانند با سرمایه گذاری و توجه به بحث های رفتار شهروندی باعث بهبود کیفیت خدمات و تسریع در روند پاسخگویی شهروندان شوند.

کلیدواژه ها

رفتار شهروندی سازمانی، کیفیت خدمات، شهرداری زابل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.