دستور موقت در دعوای تغییر جنسیت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در مدیریت، اقتصاد و حسابداری و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: MEAH01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 463
نویسندگان
گروه حقوق خصوصی، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران
گروه حقوق خصوصی، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران
چکیده
تغییر جنسیت نقش مهمی در زندگی شخصی و اجتماعی بشر دارد و با عنایت به حقوقی که به هریک از دو جنسیت، مذکر و مونث، تعلق می گیرد. امروزه در حقوق بسیاری از کشورهای جهان درباره شرایط و پیامدهای حقوقی این موضوع، مقررات و قوانین خاصی وضع شده است ولی در حقوق ایران در این باره تاکنون مقررات خاصی وضع نشده است. تغییر جنسیت عبارت است از دگرگون شدن حالت و کیفیت مردانگی و زنانگی، که با تغییر جنسیت بر روی افراد آثار بسیاری همچون تغییر در تقسیم سهم الارث افراد، حقوق و تکالیف آنها در برابر همسر و اقارب و فرزندان و... بار می گردد. در مقاله حاضر به بررسی این سوال می پردازیم: آیا امکان صدور قرار دستور موقت، قبل صدور حکم قطعی اجازه تغییر جنسیت از سوی دادگاه در این زمینه وجود دارد یا خیر جواز تغییر جنسیت، وجود اصاله الاباحه و اصاله الصحه می باشد لیکن براساس فتاوی فقها تغییر جنسیت مشروط بر شرایط: 1) بیماری ترانس سکشوال واقعی و اثبات شده باشد 2 ) تغییر جنسیت به طور کامل انجام یابد. هدف در این تحقیق کشف ابهامات و اشکالات قانونی در رابطه با دستور موقت در دعوای تغییر جنسیت است. در این مقاله روش مطالعه و تحقیق به صورت کتابخانه ای و فیش برداری از علوم اساتید دانشگاه و حوزه و بهره برداری از کتاب های عمومی و تخصصی است. یافته ها و نتایج این مقاله بر این اساس است که، از آنجایی که حکم حرجی از سوی شارع جعل نشده است و در صورت عدم تجویز تغییر جنسیت فرد در عسروحرج می افتد. براساس این قاعده باید حکم به جواز تغییر جنسیت داد. از منظر رعایت اولیه حقوق انسانی و حقوق بشری نمی توان فردی را که برای تمامی عمر محبوس در خود نمود، فارغ از تمایلات درونی به وی القای جنسیت متضاد و تکالیف متفاوت با وضعیت روحی و روانی وی داشت، لذا حقوق بشر اقتضاء دارد که رای به خلاصی و آزادی او داده شود.کلیدواژه ها
تغییر، جنسیت، دو جنسه، دگرباش، دادرسی فوری، دستور موقتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.