بررسی رابطه بین اظهارنظرحسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی با در نظر گرفتن نوع حسابرس در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کاربرد پژوهش های نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AMRH01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام محسنی ملکی

مدرس دانشگاه مازندران،ایران

ندا نادری

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی فروردین قایمشهر، مازندران، ایران

چکیده

بحث کارایی بازار یکی از نکات مهم در مورد بورس های اوراق بهادار است که بر طبق آن تمام اطلاعات موجود در بازار اثر خود را بر روی قیمت سهام منعکس می کنند. از دیدگاه فرضیه بازار کارا، می توان دلیل وجود حسابداری را عدم تقارن اطلاعاتی بیان کرد که در آن یکی از طرفین مبادله، اطلاعات بیشتری را نسبت به طرف مقابل در اختیار دارد. این امر به علت وجود معاملات و اطلاعات درون گروهی به وجود می آید. اگر عدم تقارن اطلاعاتی وجود داشته باشد، مدیران به اطلاعات شرکت قبل از اطلاع بازار دسترسی دارند. و از آنجا که یک اظهارنظر تعدیل شده حسابرسی می تواند نگرانی ها درباره قابلیت اطمینان اطلاعات مالی شرکت را افزایش دهد، بنابراین اختلالی در ارزیابی صورت های مالی را نشان خواهد داد. لذا انتظار ما براین است که ارتباطی بین اظهارنظر حسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی وجود دارد. در این پژوهش به بررسی رابطه بین اظهارنظر حسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی با در نظر گرفتن نوع حسابرس در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته می شود. از جامعه آماری این پژوهش 120 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1390 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفته اند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش کمی و برای تجزیه و تحلیل مدل ها از ضریب همبستگی پیرسون و برای داده های ادغام شده بر حسب نیاز از تحلیل پانل یا مقطعی استفاده گردیده است. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها و استخراج نتایج پژوهش، نرم افزارهای Excel و Eviews مورداستفاده قرارگرفته اند. نتایج حاصل از تحقیق بیان می کند که بین اظهار نظر حسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معناری وجود دارد و همچنین نوع حسابرس بر رابطه بین اظهار نظر حسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی تاثیرگذار است.

کلیدواژه ها

اظهار نظر حسابرس، عدم تقارن اطلاعاتی، نوع حسابرس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.