جا یابی دفن زباله های جامد شهرساری با استفاده از الگوریتم های فازی در محیط GIS&RS

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کاربرد پژوهش های نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AMRH01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالخالق ذاکریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات مازندران، ایران

همایون موتمنی

دانشیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، گروه مهندسی کامپیوتر، ساری، ایران

علیرضا غنودی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، گروه مهندسی کامپیوتر، ساری، ایران

چکیده

مشکل دفع مواد زاید جامد همواره و از سال های دور گریبان گیر بشر بوده است. از جمله این مشکلات و راه حل های مطرح شده، مشکل دود و بو ناشی از سوزاندن زباله ها، مشکل مربوط به حشرات، جوندگان و زشتی که موجب به کارگیری پوشش روزانه شد؛ قابلیت احتراق و نشست زباله ها و نهایتا قابلیت آلوده سازی آب های سطحی و زیرزمینی انجامید. نتیجه این تغییرات و عوامل دیگر، تکامل قابل توجهی در اماکن دفع مواد زاید جامد به وجود آورد. مطالعه حاضر اهدافی نظیر شناسایی روش ها و امکانات GIS (مشخصا نرم افزار ArcGIS نسخه 10.2)؛ معرفی روش کار بهینه در عملیات مکان یابی محل دفن و درنهایت یافتن اماکن مناسب دفن مواد زاید جامد برای شهر ساری را مدنظر قرار می دهد. روش کلی براین اساس استوار است که ابتدا معمولا آن دسته از اراضی نامرغوب و یا ناممکن جهت احداث یک محل دفن از سایرین جدا می شود (غربال اولیه) که این امر باتوجه به لایه های ورودی و اعمال محدودیت های لازم قابل تصمیم گیری است. سپس می توان بر روی اراضی باقی مانده تصمیمات لازم را اتخاذ و اقدامات آتی را به انجام رساند.

کلیدواژه ها

دفع مواد زاید جامد، سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)، سنجش از دور(RS)، الگوریتم های فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.