بررسی ویژگیهای مجتمع تجاریهای نوین شهری در جذب مشتری و گردشگر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ASTCONF01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره سیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا

سپیده خوشگو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا

زهرا کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا

منوچهر نصیری مقدم

دکترای معماری ، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا

چکیده

کاربری تجاری یکی از کاربریهای مهم شهری است که سایر فعالیت های شهری را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. مراکز تجاری هم یکی از زیر مجموعه های کاربری تجاری به حساب می آید که متشکل از صد ها مغازه و واحدهای تجاری و خدماتی در سطح شهر می باشند. کلانشهر های ایران بیشترین آمار گردشگر و بیشترین مقصد اصلی سفر را به خود اختصاص می دهند. از این جهت در این پژوهش از دو شهر کرج وتهران استفاده شده است. گردشگری تجاری و جذب مشتری بیشتر از واقعیت های مهم اقتصادی می باشد که در تمام شهرها وجود دارد. شهرهای بزرگ معمولا پذیرای تعداد زیادی گردشگر هستند و افزایش گردشگر تاثیر بسزایی بر اقتصاد شهر ها می گذارد زیرا مسیله ی خرید یکی از رایج ترین فعالیت های گردشگران می باشد. هدف پژوهش بهبود وضع مراکز تجاری از لحاظ عملکردی و ساختار است تا تاثیر بیشتری برجذب مشتری و گردشگر داشته باشد. پژوهش حاضر ابتدا بر مبنای هدف کاربردی و بر اساس روش توصیفی _تحلیلی و سپس از طریق مطالعات میدانی )مصاحبه و پرسشنامه( ارزیابی شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که مراکز تجاری با معیارهای مناسب از لحاظ مدیریت، عملکرد و ساختار بیشترین اثر گذاری را در جذب مشتری و گردشگر دارد. همچنین مراکز تجاری که از لحاظ نزدیکی به محل های قدیمی و پر رفت و آمد و جذاب برای گردشگر باشند با قابلیت دسترسی راحت از لحاظ حمل و نقل عمومی بیشترین تاثیر را در جذب افراد دارند.

کلیدواژه ها

مکانیابی، مراکز تجاری نوین شهری، گردشگردی، مجتمع تجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.