بررسی تطبیقی موسسات مشترک بین الدولی با سازمان های بین المللی دولتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی فقه و حقوق،وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمودی

استادیار و مدیر گروه حقوق دانشگاه مازندران

نجمه مطوری سلطان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل

چکیده

در مواردی که دولت ها به عنوان اشخاص حقوقی اقدام به انعقاد معاهده ای می کنند حاصل آن به وجود آمدن سازمانهای بین المللی است لیکن در برخی موارد آنها در پی رسیدن به هدف معینی فی مابین چندعضو اعم از همسایگان یا غیر از آن اقدام به تاسیس موسسات می کنند درواقع دولت ها علاوه بر اعمال حاکمیت گاهی نسبت به اعمال تصدی اقدام می ورزند ، مانند اینکه باهم اقدام به تاسیس شرکت هواپیمایی می کنند . که این اقدام تصدی گرایانه صرفا با تاسیس موسسه انجام می گیرد . تنها دولت ها نیستند بلکه واحد های تابعه آنها نیز امکان این را دارند که نسبت به تاسیس موسسه ویا عضویت اقدام نمایند . نکته این که دولت در سازمان های بین المللی دولتی وموسسه مشترک بین الدولی هدف همکاری دارد، اما نقش حضور در هریک او را متفاوت می کند بدین شرح که در سازمان اعمال حاکمیت میکند و در موسسه اعمال تصدی . لذا با توجه به گسترش روزافزون تجارت در سطح جهانی و تلاش دولت ها جهت هرچه نزدیک شدن در سطوح مختلف به سایر دول وهمچنین به اشتراک گذاردن علوم و دانش خود بین یکدیگر ، نیاز به بررسی و پژوهش در خصوص این موسسات احساس می شود . چراکه علیرغم گستردگی اینگونه موسسات و قدمت تاریخی آنها لیکن تاکنون تعریف جامع و روشنی که برطرف کننده ابهامات باشد ارایه نشده است . لذا تلاش این نوشتار بر آن است تا به تعریف و مصادیق آن پرداخته و در نتیجه به جایگاه حقوقی آن در سطح بین المللی در مقایسه با سازمان ها برسد .

کلیدواژه ها

موسسه مشترک ، سازمان بین المللی ، سازمان بین الدولی ، تابع فعال و غیرفعال حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.