بررسی تطبیقی مبانی جرایم مرتبط با میراث فرهنگی در حقوق ایران و انگلیس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی فقه و حقوق،وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان قربانی درزی محله

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد.

محمدحسین جعفری

گروه حقوق عمومی دانشگاه آزاد یزد

چکیده

آثار فرهنگی مبین هویت و سند تشخیص و تمایز تمدنهای گوناگون در جهان هستند که بشر کنونی ملزم است خود را به حراست و پشتیبانی از این گنجینه های تجدید نشدنی وا دارد. به علاوه ضرورت حفاظت از این آثار باستانی به واسطه قرار داشتن آنها در معرض عوامل گوناگون از جمله عوامل نامساعد طبیعی و حملات بیگانگان و حتی خسارات ناخواسته مردم بازدید کننده و ... به وضوع قابل رویت می باشد. میراث فرهنگی هر ملتی بیانگر جنبههایی از نبوغ آن ملت است و نبوغ ذاتی هر ملتی در آثار فرهنگی آن جلوهگر است این آثا بر اندیشه ر که با تکیه دهنده شده نشان ی سترگ و والای آن ابداع و ساخته ی سیر تکاملی تفکر و فن و آیینهی تمام نمای تصورات مردمان یک سرزمین است. موضوع حمایت از میراث فرهنگی در جهت منافع بشری، از ویژگیهای مشترک سیاست داخلی کشورها محسوب می شود، برای مقابله با نابودی میراث فرهنگی، ن یاز به الفبایی قاطع از طریق اتخاذ تعابیر مناسب داریم. مقنن انگلستان همگام باسایر کشور ها، تعدی به آثار فرهنگی و تاریخی را جرم انگاری نموده است ولی از لحاظ شدت عکس العمل نسبت به ایران حالت متعادل تری داشته و واکنش ملایم تری نسبت به این جرایم داشته و به پیشگیری و فرهنگ سازی در جهت کاهش جرایم علیه میراث فرهنگی پرداخته است.

کلیدواژه ها

میراث فرهنگی، اموال فرهنگی ،فرهنگ ،جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.