تلفیق دادههای لیدار و رادار و تصاویر اپتیکی در بهبود برآورد مشخصه های کمی ساختار جنگل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرسا یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شعبان شتایی جویباری

دانشیارعلوم جنگل /سنجش ازدوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

جهانگیر محمدی

استادیار علوم جنگل/بیومتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

یاسر مقصودی

استادیارژیودزی وژءوماتیک /فتوگرامتری و سنجش ازدوردانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

جنگلها بوم سازگانی حیاتی ویکی ازمولفه های اصلی چرخه کرن جهانی و ازلحاظ اکولوژیکی زیستگاه حیاتی بسیاری ازگونه های جانوری و گیاهی و منبع اقتصادی مهم برای بشرهستند و نقشی کلیدی درچرخه موادغذایی هیدرولوژی و دیگرعملکردهای بوم سازگان ایفا می کنند مدیریت پایدار و برنامه ریزی صحیح این منابع جنگلی نیازمند اطلاعات دقیق مستمر و باکیفیت بالا ازوضعیت حال و اینده جنگل می باشد باتعیین مشخصه های کمی درختان اطلاعات اولیه به منظور برنامه ریزی درباره اینده جنگل تولید میشود براورد مشخصه های کمی ساختاری جنگل ازاساسی ترین اطلاعات موردنیاز جهت مدیریت پایدار و اگاهی ازوضعیت جنلگ و نحوه عملکرد آن پیش بینی و مدلسازی وضعیت سلامت و تولید جنگل مسایل اقتصادی زیست محیطی و برنامه ریزی برای تودههای جنگلی میباشد. فتوگرامتری و سنجش از دور، تاکنون در تهیه نقشه و جمع آوری اطلاعات نقش بسزایی داشته اند. لیدارو رادار نیز به عنوان یک گزینه، مزایا و تواناییهای منحصربه فرد و کاربردهای فراوانی در زمینههای مختلف دارند. هدف از تحقیق حاضر، جمع آوری و مروری بر تحقیقات صورت گرفته در خصوص برآورد سه مشخصه مهم ساختار جنگل شامل حجم سرپا، سطح مقطع برابر سینه و تعداد درختان در با هکتاراستفاده از تلفیق دادههای لیدار و رادارو تصاویر اپتیکی می باشد.

کلیدواژه ها

داده های لیدار، داده های رادار،تصاویراپتیکی مشخصه های کمی، تلفیق داده ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.