فراوانی وقوع غبارات بادی پیامد نامطلوب خشکسالی در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن
  • کد COI اختصاصی: NSDEM02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویکتوریا عزتیان

دکتری اقلیم شناسی - رییس مرکز پژوهشی شیمی جو، ازن و آلودگی هوا

چکیده

طوفان‌های گرد و خاک مقادیر قابل توجهی از ذرات خاک معدنی غنی را از سطح زمین بلند نموده و به مکان‌هایی در طول مسیر حرکت خود انتقال می‌دهند غباراتی که توسط این طوفان‌ها حمل می‌شود غبارات بادی نامیده می‌شوند. برای تحلیل کیفی این رخداد روی ایران در یک دوره یکساله نمونه برداری غبارات در جنوب غرب استان اصفهان انجام گرفت. آنالیز نمونه هوا نشان داد که این غبارات بادی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، مس، روی، نیکل، و سرب هستند. محاسبات نشان داد بیشترین میزان غبار در فصل پاییز به مقدار 13/195 میکروگرم بر متر مکعب بوده است. بررسی تصاویر سنجنده مودیس ماهواره ترا نشان داد که بیشترین میزان غبار در فصل پاییز از صحاری شمال افریقا به ایران می رسد. لذا برای مقابله با این معضل می بایست راهکارهایی در مقیاس بین‌المللی اعمال گردد.

کلیدواژه ها

غبارات بادی، آلودگی هوا، خشکسالی، تصاویر ماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.