تولیدمحصول سویا تحت تاثیرکشت مخلوط افزایشی با آفتابگردان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH01_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه بوعلی سینا همدان.
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه بوعلی سینا همدان.
دانشجوی دکتری تخصصی زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحدتبریز
چکیده
در سال های اخیر کشاورزی پایدار بدون تخریب خاک، آب و محیط زیست اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. کشت مخلوط به عنوان یکی از مولفه های کشاورزی پایدار از تولید دو یا چند محصول بطور همزمان در یک قطعه زمین شکل می گیرد. به منظور ارزیابی تولیدمحصول سویاتحت تاثیرکشت مخلوط افزایشی با آفتابگردان آزمایشی در دو سال زراعی 1392 و 1393در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا انجام گرفت. آزمایش بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. الگوهای مختلف کاشت (کشت خالص آفتابگردان و سویا و کشت مخلوط افزایشی 30 و 60 درصد سویا با آفتابگردان) به عنوان تیمارهای آزمایشی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که اثر الگوی کشت بر صفات مورد بررسی معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه آفتابگردان در تیمار کشت خالص بدست آمد ولی، با اجرای کشت مخلوط از میزان این ویژگی بطور معنیداری کاسته شد. در کشت مخلوط، عملکرد دانه سویا نیز نسبت به کشت خالص آن کاهش نشان داد. ولی، در میان الگوهای مختلف کشت بیشترین میزان عملکرد بیولوژیک و دانه کل (بهترتیب 88/ 1296 و 451/83گرم درمترمربع به تیمار کشت مخلوط افزایشی 60 %سویا + آفتابگردان تعلق گرفت. بیشترین کارایی استفاده از زمین 24 /1 نیز متعلق به تیمار کشت مخلوط افزایشی 60 %سویا + آفتابگردان بود. به یمطورکلی، توان اظهار داشت که کشت مخلوط افزایشی 60 درصد سویا + آفتابگردان دارای عملکرد کل بیشتری نسبت به کشت خالص هر دو گونه آفتابگردان و سویا بوده و کارایی استفاده از زمین را افزایش داد.کلیدواژه ها
آفتابگردان،سویا،عملکردبیولوژیک، عملکرددانه، کارایی استفاده اززمینمقالات مرتبط جدید
- مروری بر کاربرد نانولیپوزوم ها در افزایش پایداری اکسایشی روغن های خوراکی (مطالعه موردی روغن کنجد و سویا)
- مروری بر روشهای نوین غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
- تحلیل خوشه ای ارتباط هیدرولیکی چاه های مشاهداتی با تراز آب آبخوان (مطالعه موردی آبخوان کریان)
- بررسی تاثیر نانوذرات غیر آلی در بسته بندی محصولات غذایی
- استفاده از نانوپوشش ها برای افزایش عمر انبارمانی محصولات کشاورزی در صنایع غذایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.