بررسی آلودگی های قارچی استخرهای شنا سرپوشیده شهر گناباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد بیگلری

کارشناسی ارشد بهداشت محیط، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

ملیحه اخلاقی

کارشناسی بهداشت محیط، عضو کمیته تحقیقات دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

چکیده

با توجه به وجود عوامل بیماریزایی مانند قارچها در استخرهای سر پوشیده و عدم به کارگیری مناسب سیستم های تصفیه و ضدعفونی کننده در این گونه اماکن سرپوشیده، این تحقیق با هدف تعیین میزان آلودگیهای قارچی در استخرهای سرپوشیده شهر گناباد در سال 1396 انجام گرفته است. بمنظور انجام این مطالعهی توصیفی آلودگیهای قارچی 2 استخر سرپوشیده به وسیله ی تکنیک فیلتراسیون غشایی و موکت استریل در اواسط فصل بهار با نمونه برداری 9 نمونه از آب و 9 نمونه از تسهیلات جانبی هر یک از استخرها مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص نهایی جنس و گونه به وسیله تکنیک کشت روی لام و کشت در محیطهای اختصاصی انجام گرفت و نتایج با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادن که استخر ها به قارچهای درماتوفیت (تریکوفیتون منتاگروفایتیس و اپیدرموفیتون فلوکوزوم)، مخمرها و بیشتر به قارچهای ساپروفیت فرصت طلب آلوده بودند. 8/24 %موارد قارچهای ساپروفیت از حاشیه استخرها، 7/22 %از رختکن استخرها، 9/16 %از آب استخرها و 4/11 %از جایگاه دوشها جدا شدند. قارچ های مخم ری به میزان 4/7 %از آب استخرها و 2/3 %از دوشها و درماتوفیتهای عامل کچلی به میزان 23/0 %از رختکن استخرها و 2/0 %از جایگاه دوش جداسازی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که استخر های گناباد به آلودگی های قارچی آلوده هستند و میتوانند تحت شرایط خاص در برخورد با میزبان های مستعد عامل ابتلا به عفونتهای قارچی و بیماریهای آسم و آلرژی گردند.

کلیدواژه ها

استخر شنا، اسپورهای قارچی، درماتوفیت، ساپروفیت، گناباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.