بررسی تاثیر عملیات محلول سازی و بهسازی بر ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم AI319

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه شریف

علیرضا خلیلی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید شبستری

استاد ، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

از آلیاژهای ریختگی آلومینیوم، خانواده آلیاژهای آلومینیوم- سیلیسیم- مس به دلیل داشتن خواص قابل توجه به عنوان مهمترین آلیاژ ریختگی آلومینیوم شناخته می شود. عملیات حرارتی تجاری T6 از روش های استحکام بخشی است که برای حصول خواص مکانیکی مدنظر بر روی این آلیاژها انجام می شود. اما برای اینکه فرآیند استحکام بخشی که شامل رسوب دهی ذرات ریز فاز CuAI2 است به نحو احسن انجام شود. لازم است این فاز غنی از مس که در ساختار ریخته گری ایجاد می شود حین عملیات محلول سازی به طور کامل در محلول جامد حل شود. اما فاز CuAI2 در حین عملیات محلول سازی رایج به طور کامل در محلول جامد حلنشده در نتیجه از ایجاد رسوب بیشتر در عملیات پیرسازی جلوگیری میکند به همین منظور ازعملیات محلول سازی دو مرحله ای جهت رفع این نقیصه استفاده می کنیم. در این پژوهش اثر عملیات محلول سازی یک مرحله ای و دو مرحله ای بر روی خواص مکانیکی (سختی و استحکام کششی) آلیاژ آلومینیوم 319 برای دو حالت بهسازی شده و بهسازی نشده بررسی شده است. همچنین بررسی های میکروسکوپی که به صورت کمی و کیفی انجام گرفت نشان می دهد که عملیات محلول سازی دومرحله ای، موجب بهبود مورفولوژی سیلیسیم های یوتکتیک شده است و همچنین به طور چشمگیر باعث کاهش فاز CuAI2 می شود.

کلیدواژه ها

آلیاژ آلومینیوم 319 - محلول سازی دومرحله ای- بهسازی- رسوب سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.