باززنده سازی مراکز شهری با رویکرد محدوده کسب و کار(BID) (نمونه موردی: رینگ اول شهر همدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهسا احقر

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده شهرسازی و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان

کیانوش ذاکرحقیقی

دانشیار، گروه هنر و معماری واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان

چکیده

مراکز شهری از مهم ترین عوامل در پویایی شهر ها بوده اند و به عنوان قلب تپنده شهر محسوب می شوند. بررسی ها نشان می دهد که این مراکز در حال حاضر با مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی روبرو هستند این افول همراه با بالا رفتن نرخ واحدهای غیر فعال تجاری و کاهش تمایل به خرید از این نواحی همراه است. شهرسازان و مدیران شهری در دهه های اخیر مکانیسم های مختلفی را جهت بازگرداندن حیات به مراکز شهری پیشنهاد داده اند که BID یکی از روش های موثر در احیای مراکز شهری با رویکردی اقتصادی است. bid یک سامانه خودکفا، جهت بهبود و ضعیت اقتصاد مراکز شهری می باشد.هدف پژوهش حاضر رونق اقتصادی در مرکز شهر همدان با استفاده از رویکرد bid می باشد. روش تحقیق این مقاله، -توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات شامل روشهای کتابخانه ای، پرسشنامه و مشاهدات میدانی است. روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده بوده و جامعه هدف مغازه داران واقع در محدوده می باشند. حجم نمونه 315 نفر بوده و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ در سطح بالایی مورد تایید قرار گرفت. علاوه بر این، اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه با استفاده از آزمون t ،تحلیل ضریب همبستگی و رگرسیون چند متغیره تحلیل شد.نتایج تحقیق نشان می دهد که روش bid ،باعث ارتقاء شرایط کسب و کار در محدوده شده و نتایج بررسی های آماری نشان دهنده پایین بودن معیار مشارکت اقتصادی و سرمایه اجتماعی در این محدوده می باشد.

کلیدواژه ها

باززنده سازی، مرکز شهری، محدوده کسب و کار، رینگ مرکزی شهر همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.