حس مکان در اماکن فرهنگی تاریخی(نمونه موردی مجموعه فرهنگی سعدآباد)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
- کد COI اختصاصی: CASGC01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 619
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی معماری گروه معماری واحدپردیس دانشگاه آزاد اسلامی پردیس ایران
چکیده
هویت انسان در گرو هویت مکان و تعلق به آن است. حس مکان واژه ای است بیانگر حالات انسان ها در مکان ها و پیوندی که با آن ها برقرار می کنند.امروزه مفاهیمی چون حس مکان و دلبستگی به مکان در ادبیات معماری و شهرسازی به ویژه در حوزه مطالعات محیطی بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این در حالی است که ساز و کار ارتباط میان این دو مفهوم چندان تبیین نشده است. پژوهش حاضر پس از تعریف مفاهیم حس مکان و دلبستگی به مکان و بررسی عوامل تاثیرگذار بر آن ها، به بررسی حس مکان در مجموعه فرهنگی سعدآباد پرداخته است. در تحقیق حاضر ارتباط بین ویژگی های بازدیدکنندگان مجموعه سعدآباد، حس آن ها نسبت به آن مکان مورد مطالعه قرار گرفته است. برای رسیدن به هدف تحقیق از ترکیب دو روش کیفی و کمی استفاده شده است. هدف از انجام بخش کیفی مطالعه، استخراج مهم ترین و ژرف ترین معناهایی بود که بازدیدکنندگان به مجموعه سعدآباد نسبت می دادند. یافته ها نشان می دهند که انگیزه بازدیدکنندگان از دیدن سعدآباد، علاوه بر تفریح و آموزش، عمدتا ایجاد پیوند عاطفی با سایت است. بیش تر بازدیدکنندگان، سعدآباد را بخشی از میراث خودمی دانند و از لحاظ کارکردی و به ویژه عاطفی به آن دلبستگی دارند .کلیدواژه ها
حس مکان،حس دلبستگی،میراث،مجموعه فرهنگی سعدآباد،معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.