شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر برآینده توسعه فناوری نانودر صنعت فولاد ایران براساس روشهای آینده نگاری فناوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علوم
  • کد COI اختصاصی: CMTS01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهنوش جوشش

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان، اصفهان، ایران

امیررضا نقش

استادیار دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان اصفهان ایران

فرید نعیمی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان اصفهان ایران

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی و الویت بندی عوامل موثر بر آینده توسعه فناوری نانو در صنعت فولاد ایران با استفاده از روش های آینده نگاری فناوری انجام شد. جامعه آماری در دو سطح کیفی و کمی شامل 13 نفر از خبرگان و متخصصان حوزه فناوری نانو و 52 نفر از اساتید دانشگاه و متخصصین شرکت فولاد مبارکه اصفهان بود. در بخش اول به شیوه نمونه گیری هدفمند تا سطح اشباع داده ها و دربخش دوم از روش سرشماری استفاده شد. به منظور شناسایی عوامل موثر بر آینده توسعه فناوری نانو از روش کتابخانه ای و همچنین مصاحبه با خبرگان استفاده و در مجموع 5 عامل و 80 شاخص شناسایی شد. سپس از طریق پرسشنامه و به روش توصیفی- پیمایشی، 4 عامل و28 شاخص تایید و انتخاب شدند. همچنین به منظور الویت بندی عوامل و شاخص های شناسایی شده از روشتحلیل سلسله مراتبی(AHP) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و برای رتبه بندی عوامل و شاخص ها از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(شاخص وزنی) AHP استفاده گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که الویت بندی عوامل چهارگانه موثر بر آینده توسعه فناوری نانوبه ترتیب عبارتند از: عامل اقتصادی،عامل انسانی، عامل حقوقی-سیاسی و عاملعلمی-فنی. برای عامل اقتصادی شاخص صرفه اقتصادی و سود حاصله از بکارگیری فناوری نانو و محصولات، برای عامل انسانی، شاخص جذب افراد متخصص در زمینه کاربرد فناوری نانو در صنعت فولاد، برای عامل حقوقی-سیاسی شاخص الزامات سیاستی و برنامه ای در قانون برنامه های پنج ساله کشور، برای عامل علمی-فنی، زمینه سازی مناسب برای انتقال تکنولوژی از کشورهای پیشتاز در زمینه کاربرد فناوری نانو در صنعت فولاد، شاخص های با اولویت بالاتر شناخته شدند.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، آینده نگاری،توسعه فناوری، آینده نگاری فناوری، صنعت فولاد ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.