شبیه سازی و کنترل موتورالقایی با استفاده از روش ولتاژ-فرکانس حلقه باز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICEEC01_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

رضا حق مرام

استادیار گروه الکترونیک، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

چکیده

توسعه روزافزون نرم افزار های کامپیوتری باعث شده است که شبیه سازی و مدل سازی سیستم ها و المان های الکتریکی روز به روز پیشرفت کرده و مدل ها به مدل واقعی نزدیک تر شوند. موتور های القایی به دلیل قیمت پایین، ساختار مقاوم، هزینه تعمیر و نگهداری کم و راندمان خوب، امروزه به طور گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می-گیرند. روش های مختلفی برای کنترل موتورالقایی وجود دارد. در بین این روش ها، روش کنترل دور به وسیله کنترل هم زمان ولتاژ و فرکانس، به علت تناسب مقدار فوران میدان مغناطیسی دوار موتور با نسبت ولتاژ به فرکانس، از بهترین روش های کنترل دور موتورها می باشد. بنا براین در صورتی که به همان نسبت که ولتاژ را تغییر می دهیم، مقدار فرکانس را نیز تغییر دهیم، مقدار دامنه ی میدان مغناطیسی دوار موتور تغییری نمی نماید و در نتیجه در کار موتور اختلالی به وجود نمی آید. در این مقاله نیز ابتدا موتور القایی با استفاده از روش d-q مدل سازی شده و در محیط نرم-افزار متلب شبیه سازی شده و در ادامه با استفاده از کنترل ولتاژ-فرکانس، به کنترل موتور القایی در حالت حلقه باز با تفکیک مولفه های گشتاور و سرعت پرداخته شده است. در نتیجه با اعمال کنترل کننده موردنظر مشاهده می کنیم که پاسخ های سرعت و گشتاور در این حالت سریع تر به حالت ماندگار می رسند و در نتیجه روش کنترلی موردنظر از پایداری بیشتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

موتور القایی، شبیه سازی، تجزیه و تحلیل d-q، کنترل موتورالقایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.