الگوریتم زمانبندی سخت افزاری پویا بهبودیافته برای پردازنده های Many-Core

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICEEC01_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا کارکن

گروه سیستم های کامپیوتری، دانشکده کامپیوتر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

هادی صفدرخانی

استادیار دانشکده مهندسی برق، دانشگاه یزد، یزد، ایران

سیما عمادی

گروه سیستم های کامپیوتری، دانشکده کامپیوتر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

زمان بندی در پردازنده های many-core به دلیل بهبود قابلیت های زمانبند، رشد بسزایی در سرعت و عملکرد سیستم های چندهسته ای داشته و از مسایل مهم پیش روی طراحان پردازنده ها می باشد. در این مقاله روشی برای زمان-بندی سخت افزاری پویا ارایه می گردد. از آنجا که زمان بندی پویا به اطلاعاتی از پیش تعیین شده شامل جزییات سخت افزاری، ساختار و داده های لازم در زمان کامپایل، نیاز ندارد، سربار کمتری برای سیستم به همراه خواهد داشت. الگوریتم پیشنهادی برای مدل پردازنده های many-core طراحی شده است. در این مدل با قرار دادن صف های سازماندهی شده برای دسته های مشخصی از واحدهای پردازشی افزایش کارایی را به همراه خواهد آورد. صف از اتلاف زمان و انرژی برای واحدهای پردازشی جلوگیری می کند. روند الگوریتم با وجود آن به شکلی خواهدبود که دیگر هسته ها برای دریافت و اجرای کار از سوی زمان بند در حالت انتظار قرار نگیرند و پس از اتمام کار توسط هسته، سریعا کار جدید از صف انتخاب و در صورت مساعد بودن شرایط، شروع به اجرای آن نماید. همچنین انتخاب معماری NUMA به عنوان پایه اصلی و اعمال بهبودها موجب افزایش بهره وری در سیستم شده است. با ارایه معماری پیشنهادی و اعمال تغییرات مطرح شده، بهبود % 35 عملکرد سیستم مشاهده شده است. از این رو الگوریتم پیشنهادی، نقش بسزایی در بهبود عملکرد سیستم ایفا می کند.

کلیدواژه ها

بهبود کارایی، پردازنده های many-core، زمان بندی پویا، معماری NUMA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.