طراحی پایدارساز سیستم قدرت مبتنی بر کنترل کننده PID در یک شبکه نمونه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICEEC01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویان اصغریان

دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محمود مشکل گشا

گروه برق، دانشکده برق، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران

اسماعیل خلیل زاده

گروه برق، دانشکده برق، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران

چکیده

امروزه سیستم قدرت که یک سیستم کاملا غیرخطی و متغیر با زمان می باشد تحت تاثیر تغییرات و اغتشاش های مختلفی قرار دارد و نیاز به روش های کنترلی مناسب برای بهبود و ارتقای پایداری دینامیکی سیستم می باشد. به منظور دستیابی به این هدف در اغلب سیستم های قدرت مدرن برای بهبود میرایی نوسانات فرکانس پایین و تولید سیگنال های کنترلی مناسب از پایدارساز استفاده می گردد. روش های مختلفی برای طراحی پایدارساز سیستم قدرت (PSS) ارایه شده است که شامل منطق فازی، مد لغزش و الگوریتم های هوشمند می باشد. هرکدام از روش های مذکور مزایا و معایب خود را دارند اما در این مقاله از کنترل کننده تناسبی-انتگرالی-مشتقی (PID) به دلیل مقاومت بالا و سادگی طراحی و کاربرد استفاده می گردد. شبیه سازی ها در دو حالت کلی بررسی شده که شامل سیستم قدرت نمونه با PSS و بدون آن می باشد. همچنین تاثیر گاورنر سرعت نیز در پایدارسازی بهتر ژنراتورهای سیستم مورد ارزیابی قرارگرفته است. برای انجام شبیه سازی ها از نرم افزار قدرتمند MATLAB/Simulink استفاده شده است و نتایج نشان می دهند که پایدارساز مبتنی بر PID به خوبی نوسانات حاصل از اغتشاش و خطا را میرا کرده و موجب بهبود دینامیکی شبکه قدرت نمونه می شود.

کلیدواژه ها

پایدارساز سیستم قدرت، کنترل کننده PID، سیستم نمونه کندور، ژنراتور سنکرون، گاورنر سرعت، بهبود دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.