تاثیر اعتقادات مذهبی بر آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPES01_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعلی موسیوند

محمدرضا گراوند

چکیده

تربیت و تعلیم و اداره کودکان جزء خصوصیات فطری و نهادی انسان ها بوده و هست و بدین معنی نیست که هر قوم و خانواده و هر جامعه ای که دیندار نیست و به باورهای دینی نرسیده حتما به ترتیب فرزندان و بچه ها هم اقدام نمی کند. هرگز چنین نبوده، زیرا اگر هم اعتقادی در این زمینه داشته باشیم این است که بشر فطرتآ خداجو بوده و هست و خواهد بود اگر هم در گذشته شریعت و طریقت وجود نداشته ولی در درون و فطرت انسا ها دین و دینداری جریان داشته که دلیل این موضوع دریا پرستی و ماه پرستی و خورشید پرستی به عنوان مظاهر الهی شاهد آن بوده ایم. در این تحقیق نیز با بسط مسایل دینی و تاثیر دینداری در آموزش و تریبت فرزندان فرضیه تاثیر دینداری در ترتیب دینی فرزندان تبیین شده است با شرح مسیله اینکه آیا باورهای دینی و اعتقاد به خدا و پیامبر و وحی و رسالت و مبانی اعتقادی مثل نماز و روزه و فروع دین در ترتیب و آموزش فرزندان تاثیر دارد فرض در این تحقیق این است که تربیت دینی در رشد و تعالی فرزندان موثر است. برای جمع آوری یافته ها دو پرسشنامه 5 سوالی را تنظیم کردیم. در 5 سوال اول از فرزندان درباره میزان عملی آنها به شعایر دینی و در 5 سوال دوم نگاه و نظر معلمان درباره این افراد به شکلی که نام آن ها نزد پژوهشگر و معلم مربوطه محرمانه باشد را از لحاظ تاثیر تربیتی جویا شویم. در واقع پرسشنامه اول باورهای دینی و پرسشنامه دوم تربیت دینی را شامل می شد که در 2 پرسشنامه 5 سوالی طراحی شده و از 100 نفر در 10 سوال پرسش شده و نتایج یافته ها در جدول آمده است.

کلیدواژه ها

آموزش، تربیت، پرورش، باورهای دینی، تاثیر تربیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.