سبب شناسی اختلال پارافیلیک یادگار پرستی، آزار خواهی و آزارگری؛ از دید علم روانکاوی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPES01_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پاپی

دانشجوی کارشناسی رشته یا الهیات، دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر همدان.

ابوالفضل رحیمی

کارشناسی علوم اجتماعی، دانشگاه فرهنگیان شهید مقصودی همدان

چکیده

مقدمه و هدف : این مقاله به سبب شناسی سه اختلال پارافیلیا یادگار خواهی، آزار خواهی و آزارگری در مردان و زنان از دید علم روانکاوی می پردازد. ابتدا توضیح جامع نابهنجاری جنسی (پارافیلیا) ارایه داده شده است؛ سپس با هدف آشنایی خواننده به معرفی انواع اختلال پارافیلیک و توضیح مفصل یادگارخواهی، آزار خواهی و آزارگری پرداخته شده است. با توجه به اهمیت تشخیص علل پیدایش این دسته از اختلالات و اهمیت درمان در سنین پایین، از دید علم روانکاوی به سبب شناسی یادگار خواهی، آزار خواهی و آزارگری اشاره شده است. در پایان برای کمک به تشخیص و درمان این دسته از اختلالات پیشنهاداتی ارایه داده شده است. در این پژوهش، تلاش می شود به این پرسش ها پاسخ داده شود: آیا پسران در مقایسه با دختران، آزارگری بیشتری دارند آیا دختران در مقایسه با پسران، آزارخواهی بیشتری دارند روش شناسی: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی از نوع علی – مقایسه ای و روش مطالعه کتابخانه ای است. جامعه آماری تمامی دانش آموزان دختر و پسر مقطع چهارم تا ششم ابتدایی که در سال 1396 در دو مدرسه شهر قروه (کردستان) مشغول به تحصیل بوده اند است. عمل نمونه گیری از طریق جدول کرجسی مورگان انجام شده است و از هر کلاس 15 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد و توسط آزمون ترسیم خانواده (DAF)، مصاحبه به صورت انفرادی و مشاهده مورد سنجش قرار گرفتند. یافته ها و نتیجه گیری: اکثر پسران به تصاویر مربوط به دعوا و خشونت علاقه مند بودند و دختران بالعکس. در این پژوهش با مقایسه ی دو جنس دختران و پسران به این نتیجه رسیدیم که زمینه ی گرایش به دگر آزاری در پسران، نسبت به دختران بیشتر است و زمینه ی گرایش به آزارخواهی در دختران نسبت به پسران بیشتر است.

کلیدواژه ها

نابهنجاری جنسی ( پارافیلیا)، یادگار پرستی، آزار خواهی، آزارگری، سبب شناسی از دید علم روانکاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.