کاربرد فضای مجازی در دانشگاه فرهنگیان در راستای تربیت سرمایه های جامعه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPES01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه افشار

هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

خدیجه چنانی

دانشجوی علوم تربیتی گرایش استثنایی، دانشگاه فرهنگیان.

شیما ملکی

دانشجوی علوم تربیتی گرایش استثنایی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

امروزه فضای مجازی با امکانات و فرصت های روزافزون خود بسیاری از بخش های حقیقی زندگی افراد را به خود اختصاص داده است. این فضا در سال های اخیر به دوره های آموزشی و دانشگاه ها نیز ورود پیدا کرده است. به همین علت محققین در این مطالعه به بررسی بستر فضای مجازی در دانشگاه فرهنگیان و برنامه های تربیت معلم حرف های می پردازند. با توجه به نقش دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلم حرفه ای، این سیستم می تواند بستری با امنیت مناسب آماده کند که از دامان آن سرمایه های جامعه خارج شوند. برای دست یافتن به چنین اهدافی دانشگاه فرهنگیان می تواند علاوه بر ظرفیت ها و امکانات حقیقی از فضای مجازی و فرصت های طراحی شده در آن نیز بهره مند گردد که می تواند تاثیرات متمایزی را ایجاد کند؛ البته بهره برداری از این فرصت موانع و معایبی دارد که استفاده از آن را با مشکل مواجه می سازد. در این مقاله محققین ابتدا ضرورت و اهمیت این مسیله، ظرفیت ها و فرصت ها را بیان می کنند و در ادامه به موانع و تهدیدهایی که در این مسیر قرار دارد اشاره می کنند. هدف محققین ارایه ی تصویر و شرحی روشن از تاثیر فضای مجازی در دانشگاه فرهنگیان است. که از روش کتابخانه ای بهره جستند. در نهایت این نتیجه حاصل شد که می توان با استفاده از امکانات، ظرفیت ها و فرصت هایی که فضای مجازی فراهم می کند برای توسعه معلم حرفه ای و تحقق اهداف مطلوب دانشگاه فرهنگیان استفاده نمود؛ و نیز با شناسایی موانع و تهدیدها و با تبدیل تهدیدها به فرصت ها، از فضای مجازی جهت تربیت معلم حرفه ای و ارتقاء آن بهره جست.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، دانشگاه فرهنگیان، تربیت معلم، توسعه حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.