سلامت روان از دیدگاه اسلام؛ علل و عوامل موثر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPES01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر خاوری

کارشناس ارشد علوم تربیتی ( تعلیم و تربیت اسلامی )

راحله توللی امجد

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی

معصومه اسدی خضر لو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانش ( دانشگاه فردوسی مشهد )

فریبا اسدی خضر لو

کارشناسی علوم تربیتی

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی نشانه ها، علل و عوامل موثر بر سلامت روان از دیدگاه اسلام است. این تحقیق با استفاده از روش تحلیلی- اسنادی و به صورت کیفی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کتب، اسناد و مدارک اسلامی می باشد که با توجه به موضوع پژوهش اسناد و کتب مرتبط انتخاب و با استفاده از روش فیش برداری یاداشت برداری صورت گرفت و مطالب مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهد، اسلام سلامت روان را به معنای تعادل و انسجام فراگیر در همه ابعاد جسمانی و نفسانی انسان می داند که آرامش روحی، ظلم نکردن، خود کفایی در فعالیتها، دعا، خشنودی از خود و دیگران، کنترل بر نفس، مسیولیت پذیری، ارتباط درست با دیگران، احساس خوشبختی و سعادت از نشانه های ایمان به خدا و تقوای الهی، عدم وابستگی به دنیا، ازدواج، پرداخت زکات، توبه و اعتماد به شفاء بخش بودن قرآن از عوامل موثر بر سلامت روان می باشد.

کلیدواژه ها

سلامت روان، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.