تاثیر نا اطمینانی تورمی بر تورم در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری، علوم انسانی و بانکداری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ICEMAH01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام فتاحی

دانشیار، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی

ماریا بهاری

دانشجوی کارشناس ارشد، دانشکده علوم اجتماعی،دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

هدف این مقاله بررسی اثر نا اطمینانی تورمی بر تورم است. در این زمینه دو فرضیه مطرح است: 1. در اقتصاد ایران با افزایش تورم نا اطمینانی تورمی افزایش مییابد(نظریه فریدمن_ بال) ؛ 2. در اقتصاد ایران با افزایش نا اطمینانی تورمی تورم افزایش مییابد(کوکرمن - ملتزر)؛ در این مقاله از مدلARMAبرای تخمین معادله میانگین تورم و سپس با استفاده از معیار برازشAICاز بین مدلهای خانوادهARCHبرای ساختن واریانس شرطی آنکه بهعنوان جایگزینی مناسب برای نا اطمینانی تورمی است استفاده میکنیم و بهترین مدل را انتخاب میکنیم . بر اساس نتایج بهدستآمده مناسبترین مدلARMA(1,1) EGARCH(0و1 است. سپس آزمونهای گرنجر و تابع عکس العمل آنی را روی آنها انجام میدهیم تا تاثیر دوسویه بین تورم و نا اطمینانی تورم را مشخص کنیم

کلیدواژه ها

تورم ، نا اطمینانی تورم، EGARCH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.