اثر برنامه گروهی مداخله ای فراشناختی ولز بر راهبردهای کنترل فکر درمعتادین با سوء مصرف مواد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری، علوم انسانی و بانکداری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ICEMAH01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم ملکی

فوق لیسانس مدیریت آموزشی ,دانشگاه آزاد بجنورد,خراسان شمالی,ایران

هادی احمدی

کارشناس ارشدتحقیقات آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه تهران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تاثیر درمان فراشناخت به شیوه گروهی بر راهبردهای کنترل فکر در معتادین مرد تحت درمان با متادون بود. بدین منظور 30 نفر از مراجعین تحت درمان با متادون )از مرکز متادون درمانی طریقت شهر تهران(که به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش ) 15 نفر(وکنترل) 15 نفر(تقسیم شدند)روش نمونه گیری در مرحله اول هدفمند و در مرحله دوم تصادفی بوده است(.به پرسشنامه راهبردهای کنترل فکر ولز و دیویس قبل از آموزش به شیوه فراشناختی و بعد از آن پاسخ دادند. طرح پژوهش،طرح پیش آزمون_پس آزمون با گروه گواه بوده است. برای گروه آزمایش,درمان فراشناختی به صورت گروهی طی 8 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه اجرا گردید. .به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد بین دو گروه در راهبردهای کنترل فکر تفاوت معناداری وجود دارد، و میانگین گروه آزمایش در راهبردهای کنترل فکر بهتر بود. با توجه به نتایج بدست آمده در رابطه با تفاوت بین دو گروه آزمایش و کنترل در دریافت آموزش مداخله ای فراشناختی بر کنترل فکر معتادین به نظر می رسد این آموزش می تواند بر فراشناخت معتادین و در نتیجه اصلاح راهبردهای کنترل فکر آنها تاثیر گذارد

کلیدواژه ها

درمان شناختی رفتاری، برنامه مداخلی فراشناختی، سوء مصرف مواد، راهبردهای کنترل فکر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.