CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی شیوه های بازنمایی هویت زنانه در شبکه های اجتماعی موبایلی

عنوان مقاله: بررسی شیوه های بازنمایی هویت زنانه در شبکه های اجتماعی موبایلی
شناسه ملی مقاله: NCMB01_028
منتشر شده در نخستین همایش پژوهش در روانشناسی و علوم رفتاری ایران در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی گرانمایه پور - استادیار گروه فرهنگ و مطالعات رسانه، دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
نسیما کشفی - کارشناس ارشد فرهنگ و مطالعات رسانه، دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی.

خلاصه مقاله:
این مقاله بر اساس یک پژوهش با پرداختن به چگونگی استفاده از شبکه های اجتماعی با تاکید بر مخاطبان زن و نحوه ی بازنمایی هویت زنانه در شبکه های اجتماعی موبایلی به دنبال شناخت بیشتر فضای مجازی و چگونگی بازنمایی هویت زنانه صورت گرفته است. پژوهش حاضر به لحاظ روش، توصیفی، به لحاظ اجرا، پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است.جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دختر کاربر شبکه های اجتماعی موبایل محور تشکیل می دهند. روش تحقیق این پژوهش پیمایش و حجم نمونه 564 نفر و جامعه آماری مورد تحقیق 384 نفر بوده است. ابزار جمع آوری اطلاعاتپرسشنامه و روش نمونه گیری تصادفی می باشد. نتایج تحقیق حاکیست که بین نوع عکس یا طرح پروفایل توسط کاربران در بازنمایی هویت زنانه رابطه دارد و کاربرانی که از عکس خود در پروفایل استفاده می کنند بیشتر به بازنماییهویت زنانه می پردازند. همچنین زنان در شبکه های اجتماعی تا حدودی در معرض مزاحمت از سوی سایر کاربرانهستند. براساس یافته های تحقیق در جامعه ایران هنوز مرد سالاری حاکم بوده و زنان این اعتراض را در بازنمایی هویت زنانه خود در شبکه های اجتماعی بروز داده معتقدند به گونه ای شایسته از حقوق یکسان با مردان برخوردار نیستند. همچنین زنان برای بازنمایی احساسات خود علاوه بر استفاده واکنش های کلامی در قالب کلمات احساسی در شبکه های اجتماعی بیشتر از عکس های نوستالژیک استفاده می کنند.

کلمات کلیدی:
بازنمایی، هویت زنانه، شبکه های اجتماعی موبایلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/670907/