رابطه راهبردهای خودنظم دهی هیجان شناختی و مشکلات هیجانی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO04_486
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر فیصحی هرندس

گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی، واحد انار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، انار ، ایران

محمدحسین عباس نژاد

گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی، واحد انار، دانشگاه آزاد اسلامی، انار، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه راهبردهای خود نظم دهی هیجان شناختی با مشکلات هیجانی دانش آموزان انجامگرفت. این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری آن شامل همه دانش آموزان دختر در مدارس پیشدانشگاهی شهر رفسنجان در آذر 95 به تعداد 750 نفر بودند که از میان آنان تعداد 160 نفر بر اساس جدول حجم نمونهمورگان و کرجسی به روش نمونه گیری خوشه چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: پرسشنامه 36 سوالیراهبردهای شناختی تنظیم هیجان کارنفسکی و کرایج و اسپینهادن (2002)، پرسشنامه 21 سوالی مقیاس افسردگی واضطراب و استرس (دس) لوبیاندا (1995) بود. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیلرگرسیون همزمان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بین راهبردهای شناختی تنظیم هیجان ناسازگارانهخود سرزنش گری ،فاجعه انگاری، نشخوار فکری، سرزنش دیگران( رابطه مثبت معنادار (P≤0/01 و p≤0/05) و بین راهبردهای خودنظم دهی سازگارانه (توجه مجدد مثبت، ارزیابی مجدد مثبت، تمرکز مجدد برنامه ریزی، اتخاذ دیدگاه، پذیرش) رابطه منفی معنادار (P≤0/01 و P≤0/05) با افسردگی و اضطراب و استرس وجود دارد. همچنین راهبرد پذیرش با استرس و اضطراب رابطه مثبت معنادار وجود دارد. علاوه بر این تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد از بین راهبردهایشناختی تنظیم هیجان فقط نشخوار فکری،پذیرش،ارزیابی مجدد قادر به پیش بینی استرس و فاجعه انگاری، نشخوارفکری،توجه به برنامه ریزی قادر به پیش بینی اضطراب و فاجعه انگاری، توجه به برنامه ریزی قادر به پیش بینی افسردگیدانش آموزان می باشند..بنابراین پژوهش حاضر نشان داد که بین راهبردهای شناختی تنظیم هیجان با مشکلات هیجانیدانش آموزان رابطه معناداری وجود دارد و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان پیش بینی کننده استرس ،اضطراب و افسردگیدانش آموزان است.

کلیدواژه ها

راهبردهای شناختی تنظیم هیجان، مشکلات هیجانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.