اثر بخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی به شیوه گروهی بر احساس گناه زنان نابارور شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO04_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان شیخ سجادیه

کارشناس ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

سیدحمید آتش پور

دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

موضوع: ناباروری از جمله مشکلات شایع جوامع بشری است که منجر به بروز فشارهای عمیق عاطفی و روانی در فردنازا می شود.اهداف: هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی به شیوه گروهی بر احساس گناه زنان نابارورشهر اصفهان بود.روش تحقیق: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شاملکلیه زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروی شهر اصفهان بود. به دلیل شرایط خاص اعضای جامعه، نمونه ای شامل 30نفر از این افراد به شیوه دردسترس انتخاب گردید و سپس بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (هرگروه 15 نفر). پیش آزمون شامل پرسشنامه احساس گناه (کوگلر و جونز، 1992-1988) بر روی افراد دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش مداخله مبتنی بر رفتاردرمانی دیالکتیکی به شیوه گروهی را در هشت جلسه دریافت کردند و گروهکنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. در نهایت، پس آزمون شامل همان مقیاس بر روی افراد دو گروه (آزمایش و کنترل)انجام شد و آزمون پیگیری نیز یک ماه بعد روی هر دو گروه اجرا گردید. داده ها با استفاده از تحلیل کووریانس تک متغیری،آزمون یو مان ویتنی و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.دستاوردهای مقاله: یافته ها نشان داد که رفتاردرمانی دیاکتیکی در کاهش احساس گناه زنان نابارور موثر است(P> 0/01). این یافته ها تمهیداتی مفید برای روانشناسان بالینی و مشاوران خانواده فراهم می کند و رفتاردرمانی دیالکتیکی را بعنوان یک روش کارمد در کاهش بخشی از مشکلات روانشناختی زنان نابارو در اختیار این متخصصان قرار می دهد.

کلیدواژه ها

رفتار درمانی دیالکتیکی، احساس گناه، زنان نابارور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.