اثربخشی درمان فراشناختی بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO04_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده پولادی

کارشناسی ارشد مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان

سمیه شمسی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

سمانه ایزدخواست

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

تلاش در جهت افزایش کیفیت زندگی در بین افراد مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی مورد توجه پژوهشگران قرارگرفته است پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان فراشناختی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم پیش ازقاعدگی انجام شد. این پژوهش در قالب یک طرح شبه تجربی با پیش آزمون، پس آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد.جامعه آماری شامل مراجعان زن مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی که در نیمه ی دوم سال 1395 به مراکز درمانی وخانه های سلامت شهر کرج مراجعه کرده بودند. از این میان، بیمارانی که دارای ضوابط ورود و فاقد معیارهای خروجبودند، 24 نفر به صورت در دسترس انتخاب گردید و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (12) و کنترل (12) جاگماریشدند. از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و گروه آزمایش درمان فراشناختی را در 8 جلسه دریافت کردند، در حالیکه به گروه کنترل این مداخله ارایه نشد و در پایان برای هر دو گروه پس آزمون اجرا شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامهکیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بود. پژوهش حاضر ابتدا آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و آماراستنباطی شامل تحلیل کوواریانس با رعایت پیش فرض ها جهت توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.نتایج نشان داد، بعد از کنترل اثر پیش آزمون، تفاوت بین نمرات دو گروه آزمایش و کنترل در کیفیت زندگی وافسردگی در سطح (p≤0/05) معنی دار است. درمان فراشناختی بر بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی موثر است.

کلیدواژه ها

درمان فراشناختی، کیفیت زندگی، سندرم پیش از قاعدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.