بررسی ویژگیهای مدل بالندگی سازمانی مدیریت پروژه (OPM3) در مقاسیه با سایر مدلهای بلوغ مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته های نوین در علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICRTHS01_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت اجرایی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

حسین وظیفه دوست

عضو هییت علمی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

امروزه با توجه به نیاز سازمان ها به مدیریت پروژه، سعی و تلاش آنان در شناخت هر چه بیشتر این دانش و ارتقاء سطح فرهنگسازمانی در خصوص به کار گیری مدیریت پروژه، یک امر ضروری برای سازمان ها می باشد. در همین ارتباط طی سالهای اخیرتلاش گسترده ای جهت ارزیابی و ارتقاء میزان بلوغ مدیریت پروژه در سازمان ها صورت پذیرفته است. در این مقاله ویژگیهایکلی و ابعاد مدل بلوغ opm3 مورد بررسی قرار گرفته است و اهمیت و وزن هریک از مولفه ها و ابعاد مدل مورد سنجش قرار گرفته و ویژگی های آن تبیین شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی غیر آزمایشی می باشد. جامعه پژوهش صاحب نظرانحوزه مدیریت پروژه می باشد که در حدود 170 نفر می باشند. نمونه بصورت تصادفی ساده انتخاب گردیدند. حجم نمونه براساس جدول مورگان 120 تن برآورد گردید. برای انجام پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته در قالب طیف لیکرت 5 درجه ایاستفاده گردید. که در اجرای آزمایشی بر روی 30 تن از صاحب نظران حوزه مدیریت پروژه پایایی 0.94 برآورد گردید. از یافته -های این پژوهش این است که مدل opm3 از نظر جامعیت ارزیابی، سهولت ارزیابی، پایین بودن هزینه ارزیابی، ارایه نتایج به صورت کمی، ملموس بودن نتایج، تعیین نقاط قوت و ضعف، توجه به ارزیابی مستمر، سهولت آموزش ارزیابان، انعطاف پذیری،عملیاتی بودن مدل، ارایه راهکار برای بهبود، سهولت اجرا، مقبولیت مدل، ساده و قابل فهم بودن دارای میانگین بالاتر از میانگیننظری بوده و مورد تایید صاحب نظران می باشد. از طرف دیگر میانگین اثربخشی مدل OPM3 از میانگین سایر مدل ها مورد تایید صاحب نظران بالاتر می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.