حراست وتوسعه (نقش وجایگاه حراست درتوسعه)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته های نوین در علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICRTHS01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرسول شیخی زاده

دانشگاه کردستان

محمد سمیعی فر

دانشگاه فرهنگیان، استان کردستان

چکیده

به اعتقاد متفکران روانشناس امنیت مهمترین نیازی است که در هرم نیازهای انسان قرار می گیردو به خاطر حیاتی بودن آن، به شکلی گسترده و فراگیر، در ابعاد مختلف اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، خانوادگی و ... تجلی پیدا می کند.همان طور که موجودات زنده برای بقا و تداوم حیات خویش به آب و هوا نیازمندند، انسان نیز برای ادامه زندگی و تکامل حیات روحی و رشد استعدادهایش به امنیت نیاز دارد. امروزه امنیت ملی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگ، اجتماعی و نظامی، قابل طرح است. هرگاه سخن از امنیت ملی به میان می آید، ابتدا باید برای تهدیدها چاره ای اندیشید، به نظر می رسد که بزرگ ترین تهدید در این حوزه، تهدید فرهنگی است. تاکیدهای مکرر و صیانت های ویژه مقامات وسیاستگذاران ارشد نظام به ویژه تاکیدها و روشنگری های مقام معظم رهبری و توصیه های حکیمانه ایشان در خصوص توسعه، امنیت و صیانت فرهنگی و ضرورت در پیشگیری سیاست ها و م واضع آگاهانه، پیشقراولانه و پیشگیرانه در این خصوص، ضرورت پرداختن به چنین اولویت ها و مباحی را دوچندان می نماید. حراست با درک صحیح از فرهنگ، امنیت و امنیت فرهنگی، و با بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های ویژه اش می تواند در فرآیند جهانی شدن با پدیده های نوظهور تعامل نموده و از برخورد منفعلانه و ایجاد فرهنگ امنیتی اجتناب نمایند. در غیر این صورت، چیزی جز اضمحلال فرهنگ بومی عاید ما نخواهد شد، لذا هرگونه تعامل در این حوزه باید با آمادگی همه جانبه قبلی که مبتنی بر مصالح ملی، ویژگی ها و قابلیت های فرهنگ بومی است، انجام شود. به نحوی که در فرآیند تعاملات مذکور با استفاده از فرصت های به وجود آمده، ضمن پاسداشت هویت و امنیت فرهنگ بومی و ایجاد پویایی، از انزوا و عقبماندگی فرهنگی نیز جلوگیری نمود. در این گفتار، نقش حراست در ایجاد و صیانت از امنیت و ایجاد توسعه بررسی شده است.

کلیدواژه ها

امنیت ،توسعه ، امنیت فرهنگی ، حراست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.