راهکارهای حمایت از حقوق مصرف کننده در ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس پژوهش در فقه،حقوق و علوم اسلامی
- کد COI اختصاصی: COHE01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1074
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهردانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهر
دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهردکتر و استاد، دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهر
چکیده
حقوق مصرف یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در زندگی همه افراد تاثیر بسزایی دارد. در واقع، حقوق مصرف کننده، مجموعه قواعدی است که کلیه عرضه کنندگان کالا و خدمات، مطابق با ضوابط قانونی و مندرجات قرار داد مربوطه و یا عرف در معاملات، می بایست آن را رعایت نمایند؛ حقوقی که مقصود اصلی آن، ایجاد تعادل میان قدرت معاملاتی مصرف کنندگان و عرضه کنندگان است و درقوانین و مقررات کشورهایی که این حقوق را به رسمیت شناخته اند مشترک است، حقوق بنیادین مصرف کننده نامیده می شود. مقاله حاضر جهت تبیین حمایت از حقوق مصرف کننده در قوانین ایران شکل گرفته است. در راستای تبیین موضوع فوق، پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این پرسش است که، چه نوع راهکار های حمایتی در قوانین کشور برای مصرف کننده، وجود دارد درپاسخ به چنین پرسشی، به نظر می رسد که، در مجموعه قوانین موجود در ایران، با سیاست هایی که ارایه می شود، تلاش شده است تا به حمایت ازحقوق مصرف کننده اقدام شود. در این مقاله راهکار های حمایت از مصرف کننده از جمله این حقوق می توان به حق ایمنی مصرف کننده، حق برخورداری از اطلاعات کامل در خصوص کالاها، و نیز حق حمایت دولت از مصرف کننده، را ارایه خواهیم دادکلیدواژه ها
حقوق مصرف کننده، راهکار حمایتی، حق ایمنی، حق برخورداری، حق حمایت دولتمقالات مرتبط جدید
- ضمانت اجرای تعهد به پرداخت ثمن در نظام حقوقی ایران و قانون فروش کالا درانگلستان
- بررسی مبانی حرمت شرب خمر و مسکرات از منظر فقه امامیه ( با تاکید بر ادله اجتهادی)
- تحلیل احکام در موارد پرداخت خمس با در نظر گرفتن میزان نرخ تورم از منظر فقه وحقوق اسلامی
- بررسی رابطه بین مخارج تحقیق و توسعه با مربوط بودن اطلاعات و جریان های نقد آزاد(شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
- بررسی تاثیر مجازات اعدام بر بازدارندگی از جرم قتل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.