محافظه کاری در حسابداری و کیفیت سود حسابداری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICAM01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصراله تختایی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، گروه حسابداری، دزفول، خوزستان، ایران

مجید بنوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، گروه حسابداری، مسجدسلیمان، خوزستان، ایران

صدیقه جهانگیری

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، گروه حسابداری، مسجدسلیمان، خوزستان، ایران

چکیده

مدیران به عنوان مسیول تهیه صورت های مالی بر وضعیت مالی شرکت و با برخورداری از سطح آگاهی بیشتر نسبت به استفاده کنندگان صورت های مالی، به طور بالقوه سعی دارند که تصویر واحد تجاری را مطلوب جلوه دهند. در نتیجه تصویر واحد تجاری بهتر از وضعیت واقعی به نظر رسیده و انگیزه تزریق سرمایه و منابع مالی از طریق افراد برون سازمانی به شرکت افزایش می یابد. در چنین شرایطی اصول و رویه های حسابداری به پشتوانه مراجع تدوین کننده استانداردهای حسابداری، باهدف متعادل کردن خوش بینی مدیران، حمایت از حقوق ذینفعان و ارایه منصفانه صورت های مالی، مفهوم محافظه کاری را به کار می برند. در شرکت هایی که سیستم حسابداری آنها محافظه کارانه عمل می نماید، مدیر جهت اعمال رویه ها و روش های حسابداری متهورانه که باعث دستکاری سود می شود؛ فرصت کمتری دارد. بنابراین انتظار می رود، شرکت هایی که محافظه کارتر هستند؛ سود باکیفیت بالاتری را گزارش می نمایند .

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری، کیفیت سود، اقلام تعهدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.