نهان نگاری تصویر با استفاده از رمزنگاری با کلید عمومی و تکنیک لبه یابی سوبل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT04_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام شهری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران

مریم رستگارپور

استادیار، گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

چکیده

با توجه به افزایش روزافزون ارسال اطلاعات از طریق کانالهای عمومی مانند اینترنت و دسترسی عوامل مخرب به این کانالها، امنیت ساختار ارسال اطلاعات از اهمیت فراوانی برخوردار است. نهاننگاری علمی است که با پنهانکردن اطلاعات محرمانه در یک پوشاننده، موجب افزایش امنیت اطلاعات ارسالی ازطریق کانال ناامن میشود. در رمزنگاری هدف تغییر پیغام به شکلی است که برای شخص دیگری نامفهوم باشد و اینکه فردی متوجه پیغام بشود یا نه، اهمیتی ندارد. هر دو علم نهاننگاری و رمزنگاری به صورت تلفیقی میتوانند بسیار کارامدتر عمل کنند چرا که در صورت شکست نهاننگاری، متن بازیابی شدههمچنان غیرقابل کشف است. در این پایاننامه به صورت ترکیبی از نهاننگاری تصویر و رمزنگاری با کلید عمومی استفاده شده است. در این پژوهش ابتدا جمعآوری تصاویر دیجیتال انجام شده و سپس با استفاده از روش لبهیابی سوبل نقاط لبه در تصاویر تعیین شد و پس از رمزنگاری متن با استفاده از روش کلیدعمومی عمل جایگذاری متن رمزشده در کم ارزشترین بیت نقاط لبه و نقاط همسایه آن انجام شده است. نتایج تحقیق براساس معیارهای کمی مانند زمان جایگذاری، نرخ جایگذاری، میانگین مربعات خطاو غیره و معیارهای کیفی مانند تصویر نهاننگاری شده، هیستوگرام خطا در رنگهای مختلف، هیستوگرام تصاویر اصلی و نهاننگاری شده و رگرسیون رنگ پیکسلهای تصاویر اصلی و نهاننگاری شده نمایش داده شده است.

کلیدواژه ها

نهاننگاری، رمزنگاری، لبهیاب سوبل، رمزنگاری با کلید عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.